Så tæt er Superligaen på ny struktur

Allerede 20. juni kan DBU's bestyrelse komme til at skulle tage stilling til en model for fremtidens topfodbold

Mikael Ishak (tv) er hentet i Parma og Daniel Agger i Liverpool. Det er håbet, at en ændring af turneringsstrukturen kan forbedre klubbernes niveau og økonomi, så flere stjerner kan hentes til (Foto: Jens Dresling)
Mikael Ishak (tv) er hentet i Parma og Daniel Agger i Liverpool. Det er håbet, at en ændring af turneringsstrukturen kan forbedre klubbernes niveau og økonomi, så flere stjerner kan hentes til (Foto: Jens Dresling)

Dansk topfodbold kan om mindre end fire måneder give grønt lys til en helt ny turneringsstruktur.

Den fremtid tegner sig efter Divisionsforeningen ifølge Ekstra Bladets oplysninger i går valgte at sætte turbo på arbejdet med en ny turneringsstruktur.

På et møde i Odense med de 12 Superliga-klubber samt Viborg og AGF fik det hollandske firma Hypercube nemlig grønt lys til at udarbejde en rapport med flere modeller for fremtidig struktur for Superligaen og de øvrige danske professionelle fodboldrækker.

Se også: Danmark rasler mod bunden i Europa

Hypercube er firmaet bag den omdiskuterede belgiske turneringsmodel, der indeholder flere former for slutspil. Modellen er kompliceret og er bestemt ikke tilhængernes favorit.

Men resultaterne antyder, at modellen giver et sportsligt løft. Siden indførelsen i 2009 har belgiske fodboldklubber oplevet fremgang i de europæiske turneringer. Og sideløbende har klubberne oplevet økonomisk fremgang.

Hypercube har gennem tiden hjulpet flere ligaer med forslag til nye turneringsstrukturer. Ikke alle forslag er blevet til noget, men firmaet høster gennemgående anerkendelse for sin grundighed. Senest har Norsk Topfotball fået en stor rapport med forslag til en ny struktur for den norske liga, som skal diskuteres i denne måned. Overordnet set har Hypercube en forkærlighed for turneringer, der kulminerer i forskellige typer af slutspil.

Se også: Fem års elendighed: Her er fiaskoerne, der koster Danmark

Gennem de senere år har Divisionsforeningen haft et visionsudvalg, der har kigget på mulighederne for at skabe ny fremgang for dansk fodbold. Mødet med Hypercube i går markerede et foreløbigt punktum for det arbejde.

Og med beslutningen om, at Hypercube skal lave en rapport med forslag til ny struktur, går processen ind i næste fase. Tidsplanen går mod en hurtig afklaring. Allerede midt i maj forventes Hypercube at kunne præsentere sine tanker for landets topklubber.

Se også: Bombe efter nyt Europa-flop: Slutspil lurer i Superligaen

Er der blandt forslagene et udkast, der kan samle bred opbakning, så kan bestyrelsen i Dansk Boldspil-Union på sit møde 20. juni tage stilling til en model, der efter planen skal være endeligt implementeret, så sæsonen 2016/17 bliver den første under den nye model.

I både 2003 og 2009 er diskussioner om ny struktur kuldsejlet, men det vurderes at mulighederne er mere positive nu, fordi topklubberne ikke længere har behov for accept fra breddeklubberne.

Ingen deltagere på Divisionsforeningens møde har ønsket at kommentere Ekstra Bladets oplysninger.

44 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere