Sådan afgøres Superligaen: Brøndby kan stjæle sølvet

Enten SønderjyskE, FC Midtjylland, Brøndby eller AaB går glip af en plads i Europa League-kvalifikationen efter sommerferien

Brøndby har overladt den kedelige femteplads til AaB (Foto: René Schütze)
Brøndby har overladt den kedelige femteplads til AaB (Foto: René Schütze)

Sommerpausen bliver som altid kort for de fleste superligaklubber. Men for de tre klubber, der skal spille kval kampe til Europa League-gruppespillet, starter den nye sæson allerede 30. juni.

Altså blot to uger efter forberedelserne til den nye sæson er skudt i gang. Det er nummer tre og nummer fire fra Superligaen, der er med i første runde af kvalifikationen til Europa League. Vejen er lang for at nå gruppespillet. Fire kval runder skal holdene gennem for at nå Europa League-gruppespillet, som FC Midtjylland præsterede i denne sæson.

Lige nu ligger det til at blive FC Midtjylland og Brøndby, der skal træde ind allerede i første kval-runde. Superligaens nummer to - SønderjyskE - træder først ind i Europa League-kvalifikationen fra anden runde. Her spilles kampene 14. og 21. juli.

AaB jublede efter FCKs pokaltriumf, fordi fjerdepladsen giver adgang til Europa, men nordjyderne står lige nu med sorteper uden for det fine selskab. Men det kan ændre sig i løbet af de sidste tre spillerunder.

FCM og SønderjyskE kan ikke vide sig sikre på medaljer endnu, men ligger godt til (Foto: Claus Bonnerup)
FCM og SønderjyskE kan ikke vide sig sikre på medaljer endnu, men ligger godt til (Foto: Claus Bonnerup)
 

AaB gik i stå
Stig Tøfting, Ekstra Bladets fodboldekspert, forventer, at Sønderjyske forsvarer andenpladsen. Men han åbner også op for, at Brøndby med et fantastisk slutspurt måske kan stjæle sølvmedaljerne fra sønderjyderne.

- Brøndby kommer i Europa. Det er spørgsmålet om de får medaljer. Hvis de henter ni point i sæsonens sidste tre kampe, kan de måske snuppe andenpladsen. Brøndby Stadion bliver i hvert fald fyldt, hvis spillerne kan sikre sølv med sejr over SønderjyskE i den sidste kamp, vurderer Stig Tøfting, der har været imponeret over den moral Auris tropper har vist på det seneste. Ikke mindst i mandags i Esbjerg, hvor de vendte 0-2 til 3-2 sejr på én halvleg.

Da foråret blev skudt i gang forventede han AaB ville fortsætte de flotte takter fra efteråret, hvor de sluttede med at vinde de sidste fem kampe.

- Med den flotte stime AaB gik på juleferie med, troede jeg de kunne angribe FCK. Sådan har foråret ikke været. De fire første kampe udløste blot to point. Og siden har deres præstationer været meget ustabile, pointerer Stig Tøfting, der forventer det indbyrdes opgør mellem AaB og FC Midtjylland i næstsidste spillerunde får stor betydning for, om nordjyderne ender på femtepladsen uden for Europa.

David Boysen (t.h) kan få en lysende fremtid under den kommende træner. Her står han med armen om Riza Durmisi, der ventes at skifte klub til sommer. Til venstre Christian Nørgaard, der kan få en svær tid med den nye træner. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndbys store kabale: Her er vinderne og taberne

Alexander Zorniger får kun en tredjedel i løb af, hvad han fik i Stuttgart. Men han bliver alligevel blandt de bedst lønnede i Superligaen. (Foto: All Over Press) Brøndby Så meget får Brøndbys nye træner i løn

Sådan skal Brøndby spille fremover under Alexander Zorniger (Foto: Philip Davali) Brøndby Sådan skal Brøndby spille i fremtiden

Hvordan ender Superligaen? Du kan selv regne den ud herunder

 

TV:

160 kommentarer
Vis kommentarer