Sådan er den nye Superliga blevet til

Der bliver derbydage, men også taget til hensyn europæiske kvalifikation og OL

FCK formentligt uden Nikolaj Jørgensen skal møde oprykkerne Lyngby i 1. runde (Foto: Lars Poulsen)
FCK formentligt uden Nikolaj Jørgensen skal møde oprykkerne Lyngby i 1. runde (Foto: Lars Poulsen)

Når den nye Superliga vil gå i gang midt i juli, har programudvalget udover at have hentet inspiration i England også kigget på europæiske kvalifikationskampe og OL fodbold.

Takket været et nyt 'redskab' fra et hollandsk IT-firma, Barcelogic med adresse i Spanien har 'programudvalgsformand, Benny Olsen og co. for første gang i 30 år kunne opfylde i alt 43 ønsker fra klubber, TV-selskaberne, politiet osv.

Det samme firma har tidligere været inde over den hollandske æresdivision.

Klubberne har til den kommende sæson kunne ønske f. eks. 'udebane', fordi hjemmebanen vil være 'optaget' af koncert og lignende, mens ellers har ingen klubber kunne bestille en modstander i en bestemt runde.

Lyngby gæster FCK i første runde. Velkommen til Superligaen. (Foto: Jens Dresling) Superligaen Se Superliga-programmet her: Indfører helt særlige runder

Programudvalget har sammensat de ny såkaldte 'derbydage' efter engelsk forbillede, når Brøndby skal møde FCK, og i samme runde: AaB-AGF, Randers-Silkeborg, SønderjyskE-Esbjerg, Viborg-FCM og Lyngby-Nordsjælland.

- Det er lidt svært at lave et derby med OB, mens de andre har ligget til højrebenet, siger Benny Olsen.

Det er også beslutning fra programudvalget, at de danske mestre FCK under OL ikke skal møde en modstander, der har sendt to-tre spillere af sted til Brasilien.

- Vi har undervejs kunne ændre 5-6 gange modsat tidligere, hvor vi var 'låst' af en nøgle.

- Nu er vi spændt på, hvad klubberne vil sige til det nye program, siger Benny Olsen, som sammen med sine folk sig tanker om, hvem der måske vil være involveret i de spændende kampe, om hvem der f. eks. vil snuppe de sidste pladser i slutspillet.

Håbet er, at der i kampe som f. eks. AGF-OB og SønderjyskE-Randers vil være en slutspilsplads i spil.

Efter programudvalget har afleveret de 26 runder er der op til TV-selskaberne at placere kampene over en weekend, som strækker sig fra fredag til mandag, og der tales om, at fredagen f. eks. vil to kampe.

Niels Frederiksen snupper Esbjergs førstekeeper med til OL (Foto: Philip Davali) Superligaen Misser tre Superliga-kampe: Frigiver førstekeeper til OL

Paul Onuachu og FCM skal på sponsorjagt. (Foto: René Schütze) FC Midtjylland Ulvene ude i kulden: Skuffede sponsorer dropper FCM

Brøndby-boss taler ud om 'Oscar-gate':