Saksespark og rødt chok: Top seks-aspiranter delte i uskøn affære

AC Horsens og SønderjyskE spillede uafgjort 1-1 i Horsens lørdag eftermiddag

Følg Fodbold
Følg Superligaen

AC Horsens og SønderjyskE spillede uafgjort 1-1 i Horsens lørdag eftermiddag

AC Horsens-anfører, Mathias Nielsen, forsøgte sig godt nok med et noget spektakulært saksespark på kanten af SønderjyskE-feltet i 2. halvleg, og Sonni Nattestad så rødt, da han rev Mart Lieder omkuld.

’Greko’ Jacobsen og Junker lynede begge, men trods de stærke ingredienser udviklede lørdagens Superliga-dyst sig ikke til en fodboldkamp, der vil gå over i historiebøgerne som en ’bestseller’ eller ’klassiker’.

Der var stille på stadion, som SønderjyskE-tilhængerne skrålede halvvejs i 2. halvleg, selvom Mathias Nielsens akrobatiske forsøg fik høstet et par klapsalver fra lægterne. Men de to top seks-aspiranter leverede langt fra et brag af en fodboldkamp.

Til gengæld fik begge hold tilkæmpet sig et hæderligt point til samlingen og tabellen, så både AC Horsens og SønderjyskE nu øjeblikkeligt ligger placeret blandt de seks bedste Superliga-klubber. Men pointdelingen gør samtidig, at hverken Bo Henriksen eller Claus Nørgaard kan hvile på laurbærrene.

Adskillige Horsens-rokader
Til lørdagens Superliga-opgør mod SønderjyskE havde AC Horsens-manager, Bo Henriksen, ændret på hele fire positioner i sin startopstilling. Horsens-topscorer, Hallur Hansson, havde bl.a. fået chancen fra start på den centrale midtbane, mens både Kasper Junker og Oliver Drost også var nye skikkelser i front.

Det smertelige nederlag til lokalrivalerne fra Vejle i sidste spillerunde fik altså mærkbare konsekvenser – akkurat som Hr. Henriksen havde proklameret.

SønderjyskE-træner, Claus Nørgaard, måtte omvendt se bort fra sin karantæneramte forsvarskrumtap Kees Luijckx.

’Den Gule Fare’ havde inden lørdagens opgør blot vundet ét ud af de seneste syv indbyrdes opgør mod de lyseblå krigere fra Haderslev. Og det var da også SønderjyskE, der kom bedst fra start, da Christian ’Greko’ Jacobsen efter knap 14 minutters spil ubesværet kunne sparke bolden i kassen til 0-1.

Horsens-backen Michael Lumb mistimede noget klodset en ellers ufarlig clearing, som lynhurtigt blev opsnappet af en kvik Mart Lieder, der efter et par fikse træk huggede stenhårdt til læderkuglen. Matej Delac I Horsens-målet reagerede prompte, men parrerede bolden lige ud i fødderne på en umarkeret ’Greko’.

Slap med historisk karantæne: Rivaler ville have Vejle taberdømt

Efter stor afsløring: Superliga-klub bliver undersøgt af FIFA

Et par minutter senere var den såmænd gal igen i Horsens-defensiven. Endnu et forsvarskoks blev atter engang omdannet til en Lieder-friløber. Men granvoksne Delac agerede denne gang for alvor stopklods og ragede kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet.

Haderslev-tropperne appellerede for straffespark, men dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt vinkede afvisende med armene.

Det sønderjyske kontraspil var en evig trussel for De Gule i 1. halvleg. Den unge og talentfulde Alexander Bah i ledtog med Marcel Rømer og Lieder udgjorde en sprængfarlig farlig trio, der flere gange var tæt på at udbygge føringen.

Højt pres af hjemmeholdet
Men efter knap 37 minutters spil var det alligevel hjemmeholdet, der kunne udligne til 1-1. Et velplaceret indlæg fra Drost i højre side blev smækket ind i pandebrasken på Lumb, der headede bolden videre til Junker, der resolut sparkede den ind i netmaskerne bag SønderjyskE-keeperen Sebastian Mielitz.

Horsens fastholdt det høje pres i 2. halvleg, mens regnen fortsat silede ned over stadion. Bjarke Jacobsen svingede med dirigentstokken på midtbanen, og Horsens-anfører, Mathias Nielsen, gik forrest med et par benhårde herretacklinger.

Junker-kassen gav i sandhed et motiverende energiboost. SønderjyskE kunne dog trods alt bryste sig af et kompakt forsvar, der var svært at trænge igennem for hjemmeholdet.

I fraværet af Mikkel Qvist måtte Nielsen forsøge sig med at kyle læderet ind i SønderjyskE-feltet.  Det blev dog aldrig rigtig for alvor farligt, og præcisionen var en mangelvare. Hjemmepublikummet kunne da heller ikke gejle sig selv helt op til vanlig standard ved de lange indkast, hvilket fik SønderjyskE-tilhængerne til at skråle: ’Der er så STILLE i Horsens!!!’.

Et akrobatisk saksespark fra ingen ringere en Horsens-anføreren på kanten af SønderjyskE-feltet gav dog tilskuerne på lægterne lidt at varme sig på. Forsøget strøg dog et godt stykke forbi mål.

Der var langt mellem snapsene i SønderjyskE-offensiven, men ud af den blå luft – fristes man til at sige – dukkede Mart Lieder op på en stikning i dybden, der overrumplede Horsens-bagkæden. Sonni Nattestad så derfor ingen anden udvej end at hive i nødbremsen, der ganske korrekt blev takseret til et rødt kort og en tidlig tur i omklædningsrummet efter 77 minutters spil af kampens dommer.

Det blev aldrig rigtig sindsoprivende i kampens sidste 10 minutter. Kampbilledet ændrede sig da heller ikke sønderligt, selv om De Gule måtte kæmpe med 10 mand til sidst. Opgøret endte 1-1 og dermed fik begge mandskaber tilkæmpet sig en øjeblikkelig plads i Superligaens top seks.

Maskerede mænd skræmte børn - nu uddeler Brøndby karantæner

Efter anden Brøndby-sejr i ni kampe: Kæmpe forløsning

Fodboldspiller tortureret og dræbt: Tryglede for sit liv

Efter stor afsløring: Nu taler dansk klub om aftale med PL-gigant

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind