Sat uden for Superliga-møde: - Så udemokratisk!

Når Superliga-strukturen tirsdag diskuteres er det uden klubberne fra 1. division. Det undrer Nykøbing FC-formand Tage Nielsen, da en eventuel nedskæring af Superligaen får indflydelse på 1. division. – Selvfølgelig bør vi også sidde med ved bordet

Tirsdag mødes de 14 Superliga-klubber fra denne sæson til et topmøde i Odense om ligaens fremtid.

Her skal strukturen evalueres, som det så smukt hedder. En ny ’SønderjyskE-sag’ skal for alt i verden undgås, så en ændring af måden, som holdene fordeles i nedrykningsspillet, vil blive vedtaget.

Det er dog langtfra det vigtigste punkt.

Et flertal af Superliga-klubberne ønsker at skære ligaen ned fra 14 til 12 hold, og det vil være et vigtigt tema på mødet.

Gustav Wikheim jubler med holdkammeraterne efter FCM's meget omtalte scoring mod SønderjyskE. Foto: Hanning Bagger/Ritzau Scanpix.
Gustav Wikheim jubler med holdkammeraterne efter FCM's meget omtalte scoring mod SønderjyskE. Foto: Hanning Bagger/Ritzau Scanpix.
 

Strukturændringer kræver trefjerdedeles flertal. Eller oversat: Ja fra 11 ud af 14 klubber.

Sagen er bare den, at en Superliga på kun 12 hold vil få indflydelse på 1. division, og så er det lige pludselig 20 af 26 klubber, der skal sige ja til et eventuelt forslag.

1. divisionsklubberne er dog ikke med til tirsdagens møde i Odense, og det undrer Nykøbing FC-formand Tage Nielsen.

- Det er så udemokratisk, som noget kan være. Dansk topfodbolds fremtid drejer sig ikke kun om de 14 klubber, der er i Superligaen i øjeblikket.

- 1. division er spækket med tidligere Superliga-klubber og fremtidige Superliga-hold. En ændret Superliga-struktur vil også have indflydelse på 1. division, så selvfølgelig bør vi også sidde med ved bordet, når det diskuteres, siger Tage Nielsen til Ekstra Bladet.

FC Midtjylland så ud til at have det udemærket med den nuværende Superliga-struktur. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto.
FC Midtjylland så ud til at have det udemærket med den nuværende Superliga-struktur. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto.

Han undrer sig over, at man efter kun to år med den nye struktur, vil vende tilbage til den gamle model med kun 12 hold i Superligaen:

- Jeg kan ikke få øje på noget sportsligt argument for at lave en liga med færre hold. Der bliver flere og flere hold med deltids- og fuldtidsfodbold uden for Superligaen.

- Det var det rigtige at udvide Superligaen, og jeg synes også, at man har set modellens styrke i denne sæson, hvor nummer 14, Helsingør, slår de senere danske mestre, FC Midtjylland, i løbet af sæsonen.

Det er kun tre år siden, at der blev vedtaget en nu Superliga-struktur, og at ligaen blev udvidet fra 12 til 14 klubber.

Strukturen med et mesterskabs- og et nedtykningsspil blev taget i brug i juli 2016 og har altså kørt i to sæsoner.

Skulle topklubberne i Superligaen - med hjælp fra klubberne i 1. division - lykkes med deres plan og få barberet ligaen ned til 12 hold, vil den kommende sæson fungere som en overgangssæson.

Det synes dog tvivlsomt, at der kan findes nok klubber i den næstbedste række, der går ind for en model, hvor de får en sværere vej til Superligaen.

- Det er mit indtryk, at 1. divisionsklubberne er ganske tilfredse med den nuværende struktur, siger HB Køge-direktør Per Rud til Ekstra Bladet.

Agostino Di Bartolomei inden Europa Cup-kampen mod FC Köln - og Stefan Engels i hvidt. Foto: All Over Press Sport og Spil Roma-chefens totale nedtur: Tabte til Liverpool og begik selvmord

Sport og Spil Patrick om karrierens største mareridt: Uhyggeligt det kunne ske

Et brølende stærkt Arsenal-mandskab inden Europa Cup-finalen mod Zaragoza i 1995: John Hartson, Tony Adams, Martin Keown, Paul Merson, David Seaman og Andy Linighan i bageste række. Forrest Ray Parlour, Nigel Winterburn, Ian Wright, Stefan Schwarz og Lee Dixon. Foto: All Over Press Sport og Spil Arsenal-legenden: Drak tequila og champagne til jeg væltede over tre borde

38 kommentarer
Vis kommentarer