Se her, FCK: Den første slovener var en fiasko

Benjamin Verbic bliver den kun anden slovener til at spille i Superligaen. Den første var ikke nogen succes

Mitja Mörec fik rødt kort i Brøndby i 2011 - nu henter FCK den anden slovener nogensinde til Superligaen (Foto: Lars Poulsen)
Mitja Mörec fik rødt kort i Brøndby i 2011 - nu henter FCK den anden slovener nogensinde til Superligaen (Foto: Lars Poulsen)

Det er ikke på grund af talrige slovenske succeshistorier i Superligaen, at FC København mandag har præsenteret offensivspilleren Benjamin Verbic som ny spiller i truppen fra den kommende sæson.

Verdic bliver således den kun anden slovener til at optræde i Superligaen i turneringens historie, og hans forgænger var ikke nogen succes.

Den hidtil eneste slovenske spiller, der har optrådt i Superligaen, er Mitja Mörec, der i foråret 2011 spillede fem kampe for Lyngby.

Midterforsvareren Mörec blev hentet til Lyngby i januar 2011 for at hjælpe klubben til overlevelse i Superligaen, men det blev ingen succes. I sin første kamp for Lyngby, blev Möric udvist efter en decideret brøler. Fem minutter inde i anden halvleg fik han gult kort for at komme for sent i en tackling, og 19 minutter senere gik det helt galt. Möric var ude for at få behandling, og da han løb på banen uden at have fået tilladelse fra dommeren, modtog han altså sit andet gulde kort i kampen og blev udvist.

Se også: Koster kassen: Så dyr er ny FCK-spiller

Dermed måtte han sidde ude i den efterfølgedne Superliga-kamp, inden han fik spilletid i fire yderligere kampe.

Det blev altså kun til fem Superliga-kampe for Benjamin Verbic' forgænger, og Mitja Möric kan ikke se tilbage på sin Superliga-tid med sportslige succes. Lyngby endte ganske vist med at overleve i Superligaen, men Mötic var ikke med til at vinde en eneste kamp. Det blev i stedet til to uafgjorte og tre nederlag, mens Lyngby lukkede 10 mål ind i de fem kampe, han var på banen i.

Se også: FCK forstærker sig med landsholdsspiller

Efter bare et halvt år i Lyngby, skiftede Mitja Möric videre til ADO Den Haag, hvor han heller ikke fik den store succes.

FC Københavns nyerhvervelse Benjamin Verbic skal altså ikke sætte mange fødder rigtigt, før han kan kalde sig den mest succesfulde slovener i Superligaens historie.

I FCK afløser Verbic blandt andre Danny Amankwaa, der blev alvorligt skadet i går:

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere