Se her, FCK: Mussis vader i succes

FCK-floppet Franco Mussis står med et mål og to assists efter sine første tre ligakampe tilbage i Argentina

Franco Mussis var et flop i København - nu er han en succes i Argentina igen(Foto: Jan Unger)
Franco Mussis var et flop i København - nu er han en succes i Argentina igen(Foto: Jan Unger)

Da FC København i januar 2014 betalte omkring 14 millioner kroner for den 21-årige argentinske midtbanespiller, der blev der talt om et af Superligaens mest spændende indkøb nogensinde.

- Der skal arbejdes i kulissen for at kunne hente klubbens bedste spiller. Det kræver sit, og det er det, der har trukket ud. Men heldigvis endte det med en signing af Mussis, lød det dengang fra den daværende sportschef Carsten V. Jensen i Tipsbladet.

FCK hentede en spiller, der allerede havde stor succes for Gimnasia i den bedste argentinske liga, og det var en spiller som også storklubben Boca Juniors ville have, og som det blev forventet snart ville være inde omkring det argentinske landshold.

Mussis spillede foråret i Gimnasia, inden han tiltrådte i FCK, hvor han blev matchvinder, da han debuterede i testkampen mod Horsens.

Mussis scorede for FCK i sin test-debut mod Horsens (Foto: Jakob Jørgensen)
Mussis scorede for FCK i sin test-debut mod Horsens (Foto: Jakob Jørgensen)
 

Men argentineren blev aldrig nogen succes i FCK, og efter en enkelt optræden i Superligaen og mindre end to måneder i klubben blev han udlejet til Genoa, hvor han dog heller ikke slog til.

I januar i år skiftede Mussis så tilbage til Argentina for at spille for San Lorenzo, der i december tabte VM-finalen til Real Madrid.

Og Mussis har fået en forrygende start.

På grund af en forstuvet ankel blev det godt nok ikke til spilletid i sæsonpremieren 14. februar mod Rosario, men herefter er Mussis startet inde i tre kampe i stræk, og det med gode præstationer.

Mussis startede inde på højrekanten og scorede 1-1-målet i 2-1-sejren ude mod Defensa y Justica, inden han blev taget ud efter 64 minutter.

Ugen efter var han igen foretrukket fra start og fik 55 minutter nede på den centrale midtbane, da det dog blev 1-2 hjemme mod San Martin SJ.

Senest var Mussis i tirsdags så tilbage på højrekanten, hvor han var hovedarkitekten i San Lorenzos 2-0-sejr ude over ubesejrede Estudiantes. Mussis stod for begge assists, inden han fik hvile på bænken efter 72 minutter.

Målene blev sat ind af venstrekanten Sebastian Blanco, der er lejet i Premier League-klubben West Bromwich og har to landskampe for Argentina, samt Pablo Barrientos, der har spillet fem år i italienske Catania.

Mussis spiller højrekanten i verdens næstbedste klubholds 4-2-3-1-opstilling. Ved siden af sig har han Leandro Romagnoli, der tidligere har været i Sporting og har en enkelt landskamp for Argentina, og i front ligger topscorer Mauro Matos.

Forsvaret styres af Colombias succesfulde VM-forsvarer Mario Yepes, og San Lorenzo ligger efter fire kampe nummer tre i ligaen med ni point - to mindre end Boca Juniors og tre mindre end Rosario.

Og foreløbig er Mussis godt tilfreds i sin nye klub.

- Jeg er en temperamentsfuld spiller. Jeg har personlighed og føler fodbold. Jeg er glad for at være her, og det er en god klub, hvor jeg er blevet godt modtaget, sagd Mussis til Lanacion Canchellena efter sin debut.

- Jeg føler mig godt tilpas på holdet, og jeg kan også¨godt spille højrekant, for det var her, jeg spillede mine første tid i Gimnasia, lød det fra Mussis.

Mussis succes kan dog hurtigt vende. Han har allerede hentet to gule kort i sine tre kampe, og derfor venter en karantæne formentlig snart.

Foreløbig gælder det dog Huracan søndag aften.

Mussis får ros fra Twitter-brugerne:

- Mussis viser, hvordan man slår Estudiantes. Stort, Franco. Velkommen til, lyder det.

- Fænomenet Franco Mussis føler og forstår fodbold, lyder det

Se TV-interviewet med Mussis:

47 kommentarer
Vis kommentarer