Se Superliga-programmet her: Indfører helt særlige runder

Så er kampprogrammet for grundspillet i Alka Superligaen offentliggjort

Lyngby gæster FCK i første runde. Velkommen til Superligaen. (Foto: Jens Dresling)
Lyngby gæster FCK i første runde. Velkommen til Superligaen. (Foto: Jens Dresling)

De danske klubber i Alka Superligaen - dem er der 14 af nu - kan allerede begynde at lade op til denne sæson i landets bedste fodboldrække.

Kampprogrammet for den kommende sæson i Superligaen er nemlig netop blevet offentliggjort.  Eller det vil sige, at programmet for grundspillet er ude, fordi man af gode grunde ikke kan forudsige, hvem der er med i slutspillet og nedrykningsspillet.

Derfor er de første 26 runder på plads og offentliggjort, og dem præsenterer vi her.

Mest interessant bliver det i runde 7 og runde 22, hvor man har indført de helt særlige runder kaldt 'derby-days'. Det betyder at man fået lavet kampprogrammet på den snedige måde, at der er lokal-opgør i stort set hele landet.

Således mødes FCK og Brøndby, Lyngby og FC Nordsjælland på Sjælland, mens FCM og Viborg, Esbjerg og Sønderjyske samt AaB og AGF tørner sammen i Jylland.

De danske mestre fra FC København møder oprykkerne fra Lyngby i første runde, Brøndby får besøg af Esbjerg, mens sidste sæson store overraskelse fra Sønderjyske tager i mod AGF.

Ekstra Bladets Superliga-reportere om det frigivede program:

På Superligaens hjemmeside superliga.dk skriver man desuden, at der er taget forbehold for de klubber, der spiller europæisk, ligesom man har taget et særligt forbehold for forårets kampe:

  • De fire UEFA deltagende klubber matchet mod hinanden i runde 4 og 5 af hensyn til den OL-aftale, der er indgået mellem klubberne i forhold til at afgive spillere til Danmarks OL hold. De fire UEFA klubber er som de eneste omfattet af frivillighed i forhold til at afgive landsholdsspillere til OL.
  • Der er placeret "Derby Days" i runde 7 og 22, hvor bl.a. F.C. København/Brøndby og FC Midtjylland/Viborg tørner sammen i begge runder.
  • De første fem spillerunder i foråret 2017 har målet været at sammensætte flest mulige kampe, der kan blive afgørende for placeringerne omkring den vigtige 6./7. plads i grundspillet, som efter den 26. spillerunde giver adgang til hver sin del af slutspillet

- Vi har fået sammensat et program, hvor alle klubbernes praktiske ønsker er opfyldt, og hvor der som noget nyt er blevet plads til at optimere turneringen sportsligt på en række andre fronter. Det er positivt, og vi har store forventninger til, at programmet kan være med til at skabe mere værdi for den nye struktur for Alka Superliga, siger formand for Divisionsforeningens programgruppe Benny Olsen i en pressemeddelelse.

Fordelingen af tv-kampene har ikke fundet sted endnu. Formentlig bliver den ekstra kamp placeret om fredagen, således at der vil være to fredags-kampe.

Første kamp i den nye Superliga-sæson spilles allerede den 15. juli.

Hele programmet for den kommende sæson finder du her:

 

***

... Og lidt highlights fra sæsonen, der gik:

 

Årets lækreste detaljer:

 

Årets bedste mål:

 

Årets bedste redninger:

 

Årets største drops:

82 kommentarer
Vis kommentarer