Seier: Troede alt var 'tiptop' – Ekstra Bladet
Superligaen

Seier: Troede alt var 'tiptop'

Klubbens forfatning kom bag på FC Københavns rigmand Lars Seier, da han havde købt sig ind. I et stort interview ser han tilbage på sine første to år som medejer

 

- Du kommer til at se os spille om mesterskabet og vinde det i næste sæson. 

FC Københavns rigmand Lars Seier er lige så skråsikker på, at skuden er vendt for Løverne, som sofaerne er bløde i hans suite på d'Angleterre.

Hans første tid om klubejer har dog været en noget anden oplevelse, end han havde forventet, da han under en tur til San Francisco over fire-fem dage besluttede at købe 22,55 procent af aktierne i Parken Sport & Entertainment.

 

Kom bag på ham

Udadtil så det ganske fint ud, da FC København foran 33.000 tilskuere i Parken to måneder senere sikrede sig deres 13. mesterskab med Superligaens højeste pointsnit nogensinde. Og så endda mod rivalerne fra Brøndby. 

Alligevel var tilstanden inde i hovedstadsklubben ikke helt, som Seier havde forventet, at den ville være, da han satte sin signatur på værdipapirerne til en pris af 222,7 millioner. 

- Kom FC Københavns forfatning bag på dig, da du kom ind? 

- Ja, en lille smule, ja. Det vil jeg sige. 

- Jeg havde faktisk lidt købt ind i den historie, som alle har købt. At det hele bare er tiptop, lyder det fra rigmanden, der har adresse i Schweiz, men for et par uger er i København for forretning og for at følge sine to sportshold, Rungsted Seier Capitals og så selvfølgelig FC København.

Lars Seier

Lars Seier (f. 1963) er en dansk forretningsmand, entreprenør og investor.

Hans formue blev grundlagt ved salget af Saxo Bank, som han stiftede med Kim Fournais.

Efter Seier solgte sin ejerandel i Saxo Bank, har han været involveret i en lang række forskellige projekter, herunder cykelholdene Team Virtu og NTT Pro Cycling, restauranter - blandt andre Michelin-restauranten Alchemist og hjertebarnet Café Dan Turèll, tenniskometen Clara Tauson, ishockeyholdet Rungsted Seier Capital og fra marts 2019 Parken Sport & Entertainment.

Seier er bosat i Schweiz med hustruen, Yvonne. Sammen har de fem døtre.

Rigmanden Lars Seier holdet sjældent en hel fridag. I stedet fordeler han arbejdet ud over årets 365 dage, så han har plads til både job og fornøjelse i hverdagen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Rigmanden Lars Seier holdet sjældent en hel fridag. I stedet fordeler han arbejdet ud over årets 365 dage, så han har plads til både job og fornøjelse i hverdagen. Foto: Tariq Mikkel Khan

 

Et betændt emne

Baggrunden for, hvorfor Seiers forventninger om en klub i topform ikke stemte helt overens med virkeligheden, er rigmanden lidt tilbageholdende med at forklare, da Ekstra Bladet møder ham i det midlertidige hjem på Hotel d'Angleterre. 

Men når det kommer til baggrunden for, at tingene ikke i FCK var så 'tiptop', som forretningsmanden havde regnet med, holder han sig alligevel lidt tilbage. 

- Uden at jeg af forskellige grunde, fordi det er så betændt et emne, har lyst til at gå ind i det, så synes jeg ikke, at det blev ledet særligt godt på det tidspunkt, hvor jeg kom ind. 

- Nu synes jeg, at vi har sammensat et team, som jeg er sikker på kommer til at lede det bedre. Det vil jeg egentlig godt lade ligge der. 

- Tænker du på det organisatoriske eller det sportslige, når du siger 'ledet'? 

- Jeg tænker på, at der var behov for at få en ny cheftræner ind. Og det har vi fået.  

- Det allervigtigste synes jeg er, at strukturelt var det forkert, at der lå så meget ansvar på én mand, uanset hvem den mand var, for du kan ikke både være den bedste til at sætte holdet og til at scoute og til at købe spillere og til at forhandle kontrakter. 

- Der var behov for at få spredt de kasketter ud på nogle flere mennesker, fortæller Seier og gør opmærksom på, at det er usædvanligt, at en træner sidder så længe i sædet, som Ståle Solbakken gjorde i FC København. 

- Det i sig selv skal man måske også tænke lidt over. Der er blevet leveret gode resultater, helt sikkert. Men vi har altså også haft det dobbelte budget af alle andre i årevis.

Ekstra Bladet møder rigmanden i d'Angleterres værelse 101, også kendt som 'Royal Suite', hvor han ofte bor, når han er i København. Foto: Tariq Mikkel Khan
Ekstra Bladet møder rigmanden i d'Angleterres værelse 101, også kendt som 'Royal Suite', hvor han ofte bor, når han er i København. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

 

Strukturen er blevet fremtidssikret

Forandring fryder, lyder en gammel talemåde. 

I dag ser Lars Seier i hvert fald et sportsligt setup, der er blevet fremtidssikret. 

- Og jeg synes, vi har fået gode mennesker ind på posterne. Jeg er rigtig glad for PC, der er sgu noget power og det her dna i ham.

- Jeg er rigtig glad for Thorup, som er en 180 grader anderledes type end Ståle, men som jeg tror er det, som holdet har brug for lige nu.

- Du nævner PC, og så siger du dna. Der er måske nogle fans, der har kritiseret, at Thorup ikke har den her positive arrogance, som er forbundet med FC København?

- Prøv at høre. Der er sikkert mange, der vil synes, at jeg er arrogant, og jeg startede egentlig også med at komme ind på den måde, fordi jeg troede på historien om, at vi bare var bedre end de andre, og vi gjorde alting bedre og mere fornuftigt.

- Men man skal kun være arrogant, hvis man har noget for alvor at have det i.

 

 

Slut med 'FC Muh-ko'

Lars Seier køber ikke den kritik, der faldt på cheftræner Jess Thorup for at sniksnakke med Brian Priske lige efter FC Københavns 4-1-nederlag til FC Midtjylland i forrige uge. 

- Det er noget pjat. De er 11 point foran os med seks kampe igen. Det er sgu sandsynligt, at de har vundet mesterskabet, og det synes jeg godt, at man kan ønske dem tillykke med og ikke rende rundt og fjolle med arrogance, slår den 58-årige klubejer fast.

- Så jeg har selv skruet lidt ned for det der, indtil vi vinder kampene igen. Når vi vinder kampene, kan du være helt rolig, så skal vi nok være arrogante.

- Vi skal også vise en lille smule anstændighed og ydmyghed, når vi ikke gør det godt.

- Så indtil resultaterne på et større plan flasker sig, skruer man lidt ned for arrogancen og lidt op for ydmygheden? 

- Jeg gør i hvert fald. Eller prøver i hvert fald. Det ligger ikke så naturligt til mig, men jeg synes bare, man ikke kan blive ved at gøre nar og kalde dem 'FC Muh-ko' og 'FC Mindreværdskompleks', når de tæsker os hele tiden. 

- Lad os lige få styr på det der, så kan vi drille dem lidt igen.

- Du kommer til at se os spille om mesterskabet og vinde det i næste sæson, slår Seier fast om FC København. Foto: Tariq Mikkel Khan
- Du kommer til at se os spille om mesterskabet og vinde det i næste sæson, slår Seier fast om FC København. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.