Sensationen fuldendt: Oprykker vinder bronze

Esbjerg vandt i Herning og sikrede dermed på imponerende vis tredjepladsen i Superligaen

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

HERNING (Ekstra Bladet): Lad bare champagnepropperne flyve og vær stolte, hvis I støtter Esbjerg fB!

Oprykkerne fuldendte lørdag sensationen, da man for første gang i 18 år sejrede i Herning/Ikast i en ligakamp og dermed sikrede sig bronzemedaljerne i Superligaen.

En kæmpe bedrift af John Lammers og co., der nu kan se frem til først medaljefest og senere europæiske kvalifikationskampe efter sommer. En stor udfordring for vestjyderne, men Esbjerg viste sig stabil i mesterskabsspillet, og tredjepladsen er fuldt fortjent!

Der var både motivation og særligt skarphed til forskel på de to mandskaber i kampens første halve time. Esbjerg havde både bronze og europæiske billetter på spil, og der skulle ikke gå mere end syv minutter, før gæsterne bragte sig i front i kampen for at sikre en stor, stor sæson.

En lang bold fra Rodolph Austin dumpede ned bag Rasmus Nicolaisen i Esbjergs højre side, hvor Mathias Kristensen takkede og førte kuglen ind i feltet, hvor han fladt fandt en umarkeret Yuri Yakovenko foran mål. Ukraineren svigtede ikke foran et fyldt udebaneafsnit.

Esbjergs, Yuri Yakovenko, fejrer 0-1 scoringen med sine holdkammerater. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Esbjergs, Yuri Yakovenko, fejrer 0-1 scoringen med sine holdkammerater. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

En nem opskrift, og man kunne sidde og frygte for, om FCM havde givet op på forhånd og bare ventede på at vise sølvmedaljerne og pokalen frem på Heden efter kampen.

Sådan var virkeligheden dog ikke. Selv om ulvenes defensiv så rystende ringe ud, forsøgte man at lægge pres på i front. Særligt Junior Brumado så spændende ud og kom frem til en del qua sin voldsomme fysik.

Brasilianeren skulle have bragt balance i regnskabet ved to lejligheder i de første 20 minutter, men første gang headede angriberen ved siden af målet i fri position og senere tog overliggeren fra for Esbjerg.

Anderledes skarpe var gæsterne, når de besøgte FCM-feltet. Okay, pladsen fik de også foræret, hvilket igen blev udstillet efter 24 minutter, da Adnane Tighadouini fordoblede føringen. I to-tre forsøg fik værterne ikke tacklet af på EfB’erne i feltet, og slutteligt havnede kuglen hos lejesvenden fra Malaga, der tordnede denne op i nettaget.

Dermed kunne vestjyderne nærmest smage bronze-champagnen, men man skulle kende FCM dårligt, hvis ikke man vidste, de havde et dødbolds-es i ærmet.

Evander reducerede, men lige lidt hjalp det. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Evander reducerede, men lige lidt hjalp det. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Ti minutter før pausen reducerede Evander på et indøvet hjørnespark, hvor alle FCM’ere tømte området omkring pletten. Lige bortset fra Evander, der blev stående og modtog et fladt hjørnespark fra Jakob Poulsen som smukt blev ekspederet videre i nettet.

Anden akt vil ikke gå over i dansk fodboldhistorie. Slet ikke...

FCM så ud til at være tilfreds med at holde skindet på snuden, mens Esbjerg selvfølgelig vidste, at bronzen lå lige rundt om hjørnet. Særligt, hvis vestjyderne var blevet informeret om Brøndbys føring på Fyn.

Oprykkerne kørte uden større problemer sensationen i hus. Bronzemedaljerne tilhører Esbjerg. Det samme gør en plads i Europa League-kvalifikationen!

Se også: Raser over dansk tv-station: 'Er I amatører?'

Se også: Farvel og tak: Jyllands ruin!

Se også: Superliga-klub sælger profil

76 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere