Sensationen lurer: SønderjyskE nærmer sig sølvet

Sensationsholdet SønderjyskE vendte tilbage på vinderkursen med 3-1-sejr over OB. Sølvet kommer tættere

SønderjyskE spillede sig tættere på sølvmedaljerne efter en sikker 3-1-sejr over OB hjemme i Haderslev. (Foto: Rune Aarestrup)
SønderjyskE spillede sig tættere på sølvmedaljerne efter en sikker 3-1-sejr over OB hjemme i Haderslev. (Foto: Rune Aarestrup)

HADERSLEV (Ekstra Bladet): SønderjyskE eliminerede al snak om gummiben og er tilbage på sølvkursen efter nederlaget til FC Midtjylland.

7242 ellevilde tilskuere på Sydbank Park så hjemmeholdet vinde 3-1 over OB, og holder dermed på 2. pladsen et forspring på mindst tre point til nærmeste forfølger før de to sidste spillerunder. Og den første store triumf - europæisk plads via 4. pladsen – er sikker, hvis AaB ikke får fuld pointgevinst i deres søndagskamp.

Det var svensk superopvisning, der lagde grunden til sejren i 1. halvleg.

Simon Kroon træder frem som en større og større profil på det succesrige hold, og han blev da også fortjent fulgt fra banen med taktfaste klapsalver, da han dødtræt blev udskiftet midt i 2. halv leg.

Drømme-scoring af SønderjyskE-dribler:

Først var den tidligere Malmö-spiller manden, der sørgede for en ønskestart med scoringen til 1-0 allerede efter seks minutter, da han resolut sparkede et indlæg fra den generelt velspillende Johan Absalonsen i nettet.

Og siden stod Kroon – hentet i den svenske storklub i vinterpausen – så for et ligeså perfekt oplæg, til Tommy Bechmann i fuldt løb. Og veteranen satte trumf på med en perfekt afslutning fra kanten af straffesparkfeltet. Og så stod der 2-1.

Se Tommy Bechmanns langskudbrag:

SønderjyskE har som regel en meget værdifuld mand mellem stængerne i Marin Skender.

Den dybt religiøse målmand har reddet masser af point hjem til klubben, men han kiksede for en sjælden gangs skyld fælt efter godt et kvarter. Og virkede generelt mere usikker end normalt.

Et resolut, men ikke særlig hårdt, fladt skud fra Anders K. Jaocbsen fumlede han over egen mållinie, og dermed kunne gæsterne udligne til 1-1 i en halvleg, hvor de hverken før eller efter havde alverden at byde på chancemæssigt.

SønderjyskE var fra start meget aggressive og målsøgende i sit spil ov vinderviljen strålede ud af hver enkelt spiller, og det udløste flere udmærkede afslutninger – udover de to scoringer.

Ove Pedersen lovpriser ikke ligefrem den nye Superliga-struktur med14 hold og et slutspil for de seks øverste. (Foto: Claus Bonnerup) Superligaen Endnu en træner kritiserer ny Superliga-struktur

OBerne kom noget bedre med spillemæssigt fra starten af 2. halvleg, hvor hjemmeholdet ind i mellem var under et ganske massivt pres, men formåede dog at skabe en ganske god mulighed for at øge til 3-1 på en omstilling.

Men Tommy Bechmann blev tacklet i skudøjeblikket på Johan Absalonsens glimrende indlæg fra venstre side.

Kampen blev reelt afgjort i det 64. minut, da Azer Busuladic plantede en albue i ansigtet på Marc Pedersen i en hovedstødsduel inde i straffesparkfeltet. Det udløste et straffespark, som Johan Absalonsen udnyttede usvigelig sikkert.

OBerne formåede ikke at vende tingene, selv om holdet prøvede med et pres i slutfasen – faktisk skabte hjemmeholdet bedre muligheder på omstillinger.

45 kommentarer
Vis kommentarer