Sensationshold sparede fire spillere: Giv os Brøndby!

Næstved jubler dagen derpå over sensationssejren mod FC Nordsjælland, hvor man spillede en time med ni mand mod 11

Se Næstveds vilde mål ni mod 11 her

To røde kort inden for de første 36 minutter gjorde, at den næstbedste rækkes bundprop fra Næstved måtte spille mere end en halvleg med to mand i undertal mod Superliga-stjernerne fra FC Nordsjælland.

Alligevel lykkedes det Næstved at få scoret et kvarter før tid og sikre en 1-0-sejr og videre avancement i DBU Pokalen.

Dagen derpå har Næstved-træner Mogens Krogh stadig ikke helt fattet det.

- Det er en surrealistisk oplevelse, og det burde ikke kunne lade sig gøre som undertippet hold at være to i undertal og alligevel vinde. Men nogen gange sker det mest underlige, og det gjorde det altså i aftes, siger Krogh til Ekstra Bladet.

Se også: Her er Næstveds sensations-mål: Det var planlagt

Næstved-træneren var på en hård opgave i pausen, da han skulle motivere holdet til anden halvleg.

- Vi er hårdt ramt af skader, og så fik vi to røde kort, så jeg sagde i spøg til vores sportschef, at så måtte vi jo bare vinde kampen, så de ikke kom i karantæne på søndag i ligaen, siger Krogh.

- I pausen troede jeg ikke på sejr, men sagde til spillerne, at vi bare skulle have det bedste ud af det og så satse på at få et frispark omkring midten, så vi kunne få de store folk med op, siger Krogh, der mener, at FCN spillede lidt for langsomt og lidt for meget ind over midten.

Næstved kørte sejren hjem ud fra en solid defensiv formation med to fire-kæder, og så var man heldige med, at den brandvarme Superliga-bomber Bruninho havde en dag, hvor han sparkede forbi eller på målmanden, når han fik chancen.

Mogens Krogh sammen med sin tidligere holdkammerat Kim Vilfort - nu er de i hver deres klub (Foto: Ole Steen)
Mogens Krogh sammen med sin tidligere holdkammerat Kim Vilfort - nu er de i hver deres klub (Foto: Ole Steen)
 

Se også: Vaskeægte pokal-chok: Ni Næstved-spillere slår Superliga-hold

Efter kampen var der stor glæde over sejren i Næstved.

- Tilskuerne var glade, og jeg var glad, og drengene fik en øl eller to. Jeg håber, at sejren kan give os et boost efter, at vi har tabt fire kampe i træk, siger Krogh.

- Næstved er en fodboldby, og der er en helt fantastisk stemning oven på sådan en kamp. Vi ved, at gør vi det godt, så kommer der mange mennesker på stadion, og vi ligger også nummer to på tilskuerlisten i 1. division, siger Krogh.

Se Næstveds komiske og kampafgørende scoring over artiklen

Onsdag træner Næstved som normalt, og sejren skal ikke fejres yderligere for søndag venter en vigtig kamp mod Fredericia i 1. division.

Her stiller Næstved igen i stærkeste opstilling, for det gjorde de faktisk ikke mod FC Nordsjælland.

- Jeg havde forventet en svær opgave, så jeg brugte kampen til at holde truppen skarp og havde skiftet på fire positioner. Blandt andet spillede vores reservemålmand kampen, og så var der også tre andre spillere med, der ellers mest har været indskiftere, siger Krogh.

Så du sparede faktisk spillere?

- Ud fra vores idealopstilling kunne vi godt have stillet med et stærkere hold. Men jeg synes, at vi stillede med stærkt hold, for min tese har hele tiden været, at truppen skal bruges i pokalturneringen, så de kan være skarpe til 1. division, der er det vigtigste for os, siger Krogh.

Mogens Krogh i Brøndby-tiden (Foto: Thomas Sjørup)
Mogens Krogh i Brøndby-tiden (Foto: Thomas Sjørup)
 

Og Næstveds avancement til 1/16-finalerne i DBU Pokalen får ikke Næstved-træneren til at ændre på det.

- Nej, vi har samme tilgang til det næste gang, og det er uanset, hvem vi trækker. Det vigtigste er at holde truppen skarp til overlevelse i 1. division, siger Krogh.

- Ryger vi i semifinalen kan det godt være, at vi opprioterer det, men der er altså stadig lang vej, siger Krogh.

Se også: Efter exit 9 mod 11: Det er så sindssygt

I Næstved venter man nu spændt på, hvem man trækker i næste runde.

- Det er jo enten eller. Enten så overkommelig en modstander som muligt eller også en af de helt store. Der var 1100 tilskuere i går, og mange af dem kommer også igen næste gang - specielt hvis det bliver mod Brøndby eller FCK, siger Krogh.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kunne være rigtig sjovt for mig at møde min gamle klub Brøndby. De vil også trække mange tilskuere, og så er der jo noget pokalhistorik mellem de to klubber også. Jeg stod jo på mål for de gule mod Næstved, siger Krogh.

Den tidligere Brøndby-keeper har først i en relativ sen alder kastet sig over trænergerningen.

- Det blev sådan, fordi jeg havde gang i en masse andre ting. Min ambition er at træne på så højt niveau som muligt. Lige nu er 1. division et fint sted at udvikle sig, siger Krogh, der også skal til at gøre sin P-træner-uddannelse færdig.

Mogens Krogh rangerer stadig sidste sæsons oprykning til 1. division som sin største træner-præstation, men sejren over FC Nordsjælland var det sjoveste og mest surrealistiske, han har været med til.

54 kommentarer
Vis kommentarer