Silkeborg slagtet: Hattrick-helt sender Esbjerg i Superligaen!

20-årige Anders Dreyer scorede hattrick for Esbjerg, der dermed er tilbage i Superligaen på bekostning af Silkeborg

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen

ESBJERG (Ekstra Bladet): Da Anders Dreyer i overtiden driblede fra hele Silkeborgs forsvar, der halsede tilbage efter et hjørnespark, eksploderede det i Esbjerg! I hvert fald da den unge driblekonge trillede kuglen det sidste stykke over stregen til 3-0.

Da rystede Blue Water Arena og Anders Dreyer kunne modtage sin fortjente hyldest for egenhændigt at sende Esbjerg tilbage i Superligaen! På bekostning af Silkeborg IF, der endte med at betale prisen for forårets elendige forsvarsspil.

Ret beset kunne man ellers have brugt kampens første 20 minutter på at spekulere over, hvad Esbjerg overhovedet har at gøre i Superligaen. Men bedst som A5-blokken var fyldt ud med gode årsager til, at Esbjerg burde blive i 1.division, tog kampen en drejning.

Vendepunktet blev ansporet af dommer Peter Kjærsgaard, der overså et klokkeklart straffespark til hjemmeholdet, da Tim Hölscher sendte et frispark mod mål, En meget bred Casper Sloth parerede med armen, men Peter Kjærsgaard vinkede afværgende med det samme. Han må have set situationen noget anderledes på banen…

Vestjyderne blæste herefter til angreb, og hvirvelvinden Emmanuel Oti var tæt på at bringe sit hold i front, da han spurtede fra alt og alle på en fin dybdepasning efter en lille halv time. 

Men Otis førsteberøring mindede utrolig meget om noget, man så på landsholdets højrekant i 00’erne, og derfor blev vinklen for spids for ghaneseren, der måtte se Peter Friis komme ned til afslutningen.

Efter pausen fortsatte Esbjerg jagten på Silkeborgs samlede føring, men det var ikke meget, vestjyderne fik spillet sig frem til på chancekontoen, selv om hjemmeholdet konstant lurede på den store mulighed

Med 20 minutter igen var det dog indskiftede Davit Skhirtladze, der fik en gylden mulighed for at slukke lyset i Esbjerg, da geogieren slap alene igennem med Jeppe Højbjerg. Keeperen havde dog læst Skhirtladzes slatne chip, og så kunne Silkeborgs nedtur ellers begynde.

På fire minutter gik Esbjerg nemlig fra 1. division til Superliga, da Anders Dreyer overtog showet fuldstændig på Blue Water Arena. Først kunne den 20-årige Bramming-knægt, der blev topscorer i 1. division med 18 træffere, takke Tobias Salquist for en servering i feltet, da Silkeborg-forsvareren kiksede en tæmning, så den røg direkte ud til Dreyer, der ikke svigtede.

Og bare 240 sekunder senere var kæmpetalentet endnu mere konsekvent, da han modtog bolden i feltet fra Tim Hölscher. Et kort træk uden om Gustav Dahl, og så tæskede Anders Dreyer ellers Esbjerg i ekstase. 

Indimellem de to Dreyer-kasser havde Yuri Yakovenko endda en afslutning på indersiden af stolpen, da ukraineren, der ellers ikke er den hurtigste mand i Østeruopa, stak af fra Simon Jakobsen og Tobias Salquist.

Jo, Esbjerg satte trumf på, men Silkeborg lod bestemt også korthuset ramle - også da Anders Dreyer stak sin sidste kniv ind.

Dermed endte Silkeborgs med at betale den ultimative pris for akilleshæl dette forår, defensiven. Næste sæson står den på 1. division i Søhøjlandet på det nybyggede Jysk Park, mens Esbjerg er tilbage i fineste selskab efter et års fravær.

Lyngby i total nedtur - færdige i Superligaen

Officielt: Her er FCK's nye spiller

Drømme-transfer på plads: Så meget betaler FCM for stjernen

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+