Silkeborg reddet i overtiden

En scoring i tre minutters overtid sikrede Silkeborg 2-2 i lokalopgøret mod FC Midtjylland søndag

Kristian Bak og FC Midtjylland måtte i overtiden se tre point blive til ét mod Silkeborg. (Foto: Gregers Tycho)
Kristian Bak og FC Midtjylland måtte i overtiden se tre point blive til ét mod Silkeborg. (Foto: Gregers Tycho)

FC Midtjylland forsømte at holde Silkeborg ude af kampen om Europa, da ulvene tre minutter inde i dommerns tillægstid fik hevet en ufortjent 2-2 hjem.

Thorbjørn Holst blev den store helt for Silkeborg, da fyrtårnet helt umarkeret kunne heade et hjørnespark i mål fra fem meter.

Et fuldstændig unødvendigt pointtab for FC Midtjylland, der var i førertrøjen og spilstyrende i lange perioder, men nok en gang måtte ulvene sande, at effektivitet er en mangelvare.

Føringsmålet til 1-0 tjener på sin vis til at illustrere det, da en helt fri Baba Collins ramte overliggeren fra seks meter selv om Silkeborg-keeper Lasse Heinze var udspillet. Returbolden faldt dog til Sylvester Igboun, der omsatte tilbuddet til 1-0 fem minutter før pausen.

FC Midtjylland SLUT: Sen scoring sikrer Silkeborg point FC Midtjylland SLUT: Sen scoring sikrer Silkeborg point

Første halvleg blev en fysisk betonet affære, hvor dommer Anders Poulsen tillod væsentligt mere end det normalt ses på disse breddegrader. Således valgte han at ignorere et højlydt av-vræl fra Kasper Risgård, da han blev ramt i ryggen af Jesper Juelsgårds knæ i en luftduel. Det tog spillerne lang tid at vænne sig til de vide rammer for fysisk udfoldelse, men da spillerne efter en halv time fik sporet sig ind på domerens linje så åbnede det døren op for en intens dyst mellem FCM's speed og Silkeborgs energi.

Anders Poulsen var i aktion for første gang siden den famøse kamp i Aarhus, AGF-AC Horsens, hvor han annullerede et regulært AGF-mål og overså et rødt kort til Robert Veselovsky. Kampen i Herning fungerede som en vis revanche, selv om den nyslåede Superliga-dommer bestemt ikke var fejlfri - især tre tvivlsomme kendelser omkring hjørnespark/målspark faldt i øjnene.

Efter pausen var der ikke meget der pegede på Silkeborg-point, selv om udeholdet forsøgte at smide forsigtigheden en anelse over bord. Men der skulle en drømmetræffer fra 30 meter til, da Daniel Pedersen huggede til efter 56 minutter. Med et nærmest Cristiano Ronaldo-agtigt svæv i bolden hamrede bolden ind på underkanten af overliggeren helt oppe i hjørnet.

Siden så det ud til, at Jude Nworuh skulle sørge for et retvisende resultat, da han udnyttede en kontra til 2-1 et kvarter før tid, men Thorbjørn Holst ødelagde det hele for FC Midtjylland, der nok ikke finder trøst i at pointet var sæsonens første mod lokalrivalerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer