På tærsklen til krise

Troels Bech er overrasket over, at Silkeborg ikke er stemplet som potentiel nedrykker endnu

Med tanke på hvor lidt der sædvanligvis skal til, før fodboldens ekspertvælde træder frem med en grydeklar mening, er Troels Bech overrasket over, at Silkeborg endnu ikke er blevet stemplet som potentiel nedrykker.

- Det plejer at være efter tre-fire runder, at man begynder at pege de nedrykningstruede hold ud. Jeg tror kun, at det er på grund af Lyngby og HB Køge, at vi ikke blevet blandet ind i den snak endnu.

Skal bryde cirklen
Men med blot en sejr i otte kampe erkender Troels Bech, at Silkeborg har lagt stærkt utilfredsstillende fra land, og at det værste risikerer at vente forude. Søndag gælder det Lyngby ude. Et bundbrag, der i tilfælde af nederlag vil få krisen til at eksplodere.

- Er I på vej ind i den berømte onde cirkel, hvor den ene fejl tager den anden?

- Jo, det kan man godt sige. Heldigvis vælger man selv sit fokus, og vi har fokus på at bryde cirklen. Vi har haft mange gode chancer, og derfor er det helt indlysende, at vi skal hæve vores scoringsfrekvens. Vi er meget opmærksomme på, at vi efter en brændt chance, som alle hold jo kommer ud for, ikke skal løbe rundt og føle, at vi har brændt 10. Så bliver det for tungt.

Nogle spillere tager det nært
- Er den tilstand allerede indtruffet?

- Ja, sådan i varierende grad. Nogle spillere tager det mere nært end andre. Mest af alt, tror jeg, det drejer sig om, hvad livet i al almindelighed vist også handler om, nemlig at fokusere på nuet. I stedet for pludselig være bekymret for fremtiden eller tænke på, hvad der gik galt i sidste uge.

- Du lyder ikke videre ængstelig?

- Jo, jeg tager det selvfølgelig seriøst, men jeg er overbevist om, at vi har ressourcerne og erfaringen til at komme tilbage på rette spor. Vores situation er, at vi kan spille godt, men mangler at lave målene.

Cyklusser
- Jeg tror meget, vores dårlige start hænger sammen med, at vi ikke er markant bedre end ret mange hold er. Derfor skal der ikke meget til, før vi møder modgang. Men rammer vi vores niveau, kan vi vinde over alle. For eksempel synes jeg, at vi havde gode muligheder for både at slå FCK og OB.

Troels Bech afdramatiserer situationen ved at inddele sæsonen i cyklusser.

- Hver sæson ser man hold, man ikke regner med, kommer ind i en uheldig cyklus. Og så skal man huske på, at det altid er mere synligt, hvis nedturen kommer i begyndelsen af sæsonen, hvor alle begynder fra nul, mens få point lettere forsvinder ind i tabellen fra 16 til 23 spillerunde.