Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Viggo-effekten fik kort levetid

Godt nyt til Brøndby: Viggo Jensen og Silkeborg måtte inkassere et nederlag i hjemmekampen mod OB

Hva' så, Viggo: Silkeborg hænger fast under stregen efter nederlaget til OB. (Foto: Claus Bonnerup)
Hva' så, Viggo: Silkeborg hænger fast under stregen efter nederlaget til OB. (Foto: Claus Bonnerup)

24. nov 17:00 Silkeborg IF - OB

SuperligaenStadion: Mascot Park, Danmark Dommer: Anders Poulsen
Silkeborg IF
0
2
Slut
OB

Det var ikke fordi, at udnævnelsen af Viggo Jensen som ny cheftræner i trængte Silkeborg fik iagttagerne til at bryde ud i jubel.

For med al respekt for veteranens CV, så var der mange, som fandt det svært at se Jensen som manden, der kan gøre Silkeborg til vindere i nedrykningsstriden med Esbjerg og Brøndby.

Det lod den bundrutinerede træner sig dog ikke mærke af, og 'Viggo-effekten' var til at få øje på, da han åbnede med en udesejr over SønderjyskE.

Lørdag skulle trænerskiftet så stå sin næste prøve, da Viggo Jensens gamle klub OB, der har protegéen Troels Bech på trænerbænken, kom på besøg.

Men denne gang kunne erfarne Viggo ikke trylle point hjem til den slunkne konto.

Se også: Dansk CL-billet i alvorlig fare

I stedet vandt OB 0-2 og gjorde dermed livet i bunden en hel del vanskeligere for Silkeborg - samtidig med, at bundproppen Brøndby fik en tiltrængt livline dagen efter, at Vestegns-klubben fredag præsenterede et regnskab med blodrøde tal.

Inden kampen fik SIF-legenden Henrik 'Tømrer' Pedersen en passende afsked, inden han indledte karrierens sidste hjemmekamp på bænken.

Herfra kunne han se klubkammeraten Kasper Risgaard misbruge en stor mulighed for at skabe en perfekt start, men så tog gæsterne over.

Først var Bashkim Kadrii tæt på med en kvalificeret afslutning fra distancen, og og efter 23 minutter kunne den bomstærke ungarer Krisztian Vadosz afslutte et fremragende OB-opspil med at sende Morten Skoubos smarte aflevering i nettet bag Lasse Heinze, som ellers gjorde, hvad han kunne, for at holde værterne inde i kampen.

Se også: Danmark vælter sig i angrebstalenter

Kort efter diskede Heinze op med en fin redning på Skoubos aflutning, inden hans kollega i den anden ende, Mads Toppel, måtte hive en fornem aktion op af ærmet for at holde Sune Kiilerichs afslutning ude af sit mål.

Trods pauseføringen blev de første 45 minutter dog en dyr omgang for gæsterne.

Således måtte angrebsduoen Emil Larsen og Morten Skoubo lade sig afløse på grund af skader undevejs - og samme skæbne overgik Michael Silberbauer i anden halvleg.

Her havde Silkeborg meget svært ved at nå frem til åbne chancer. Også selvom Viggo Jensen hev topscorer Marvin Pourié ud og smed Henrik 'Tømrer' Pedersen på banen.

Se også: Ekspert om nedrykning: Brøndby overlever!

Klub-ikonet formåede dog ikke at agere redningsmand i sin afsked med hjemmebanen, og i stedet kunne Rasmus Falk sikre den fynske sejr, da han vendte flot, trak mellem to forsvarere og sparkede bolden resolut i nettet.

Silkeborg er stadig næstsidst, men har kun et points forspring til Brøndby, mens OB vipper Randers ned fra fjerdepladsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen