Mål-gejseren Aron koger i AGF-opvisning

AGF havde blot brug for 45 minutter til at udradere Silkeborg

Aron JOhansson kender vejen til målet for tiden. (Foto: Rasmus Baaner)
Aron JOhansson kender vejen til målet for tiden. (Foto: Rasmus Baaner)

01. sep 17:00 Silkeborg IF - AGF

SuperligaenStadion: Mascot Park, Danmark Dommer: Anders Poulsen
Silkeborg IF
0
4
Slut
AGF

SILKEBORG (ekstrabladet.dk): Der er tilsyneladende ingen grænser for Aron Jóhannssons målsult i denne danske sensommer. På nok en øje-opspærrende første halvleg skød den islandske mål-gejser sig til tops på Superligaens topscorerliste med to mål - og syv i alt i sæsonen.

Og retteligt kunne AGF-bomberen også gøre krav på halvlegens tredje AGF-scoring i 4-0-udesejren over Silkeborg. Han havde i hvert fald sidste AGF-fod på scoringen til 2-0. En afslutning, der ramte Silkeborgs bedste, Jesper Mikkelsen, på knæet, og boblede ind over målstregen via stolpen.

Men uanset om Aron Jóhannsson af dommer Anders Poulsen noteres for to eller tre scoringer, så ændrer det ikke på, at AGF takket være to sejre på seks dage og det islandske målshow har forvandlet sig fra at være et hold på randen af nedrykningsstriden til at være et solidt midterhold.

Læs også:

Se også: Mål-amok med fire mål: Jeg skulle have scoret fem!

Den blonde, ydmyge Aron Jóhannsson er ganske enkelt ligaens varmeste angriber. Inden han overhovedet var kommet på scoringstavlen, havde han allerede været på krigsstien to gange med et hovedsstød på underkanten af overliggeren efter fire minutter som mest markante indslag. Så Silkeborg var advaret, inden Aron Jóhannsson efter 11 minutter åbnede scoringen, da han simpelt kunne skubbe Adam Eckersleys tværpasning over stregen.

1-0-scoringen var fortjent udbytte til AGF efter en dominerende åbning, hvor det skadesplagede Silkeborg-mandskab jagtede bolden som en naiv kattekilling efter en fjer. Især på den centrale midtbane havde hjemmeholdet sit hyr med storspillende Casper Sloth. Og på kanterne lignede Frank Hansen og Christopher Poulsen et par herrer, der var ældre end deres respektive 29 og 30 år - ikke fordi de fik meget støtte i det defensive fra kanterne.

Læs også:

Se også: Historisk målshow sænkede Horsens

Med andre ord havde AGF meget gode arbejdsbetingelser mod et spagfærdigt hjemmehold, der kun sporadisk var i stand til at lægge pres på.

Den sidste rest af tvivl om udfaldet blev udvisket i de absolut sidste sekunder før pausefløjtet. Indskiftede Jeppe Illum fandt flot Christian Holst, men hjemmebane-favoritten blev luret af en sprællende Steffen Rasmussen, så 1-2-reduceringen ikke kom i spil. Sekunder senere kombinerede Davit Skhirtladze og Casper Sloth sig igennem til den simple 3-0-scoring til Aron Jóhannsson.

Så blev det bare kærkommen kosmetik for AGF, at Peter Graulund i anden halvleg kunne åbne sin målkonto i hvidt. Det betyder mindre for en klub, der i forvejen har Superligaens varmeste mål-vulkan.

Læs også: AGF - Jubler over succes

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen