Silkeborg vandt drama mod AaB

Første hjemmesejr til Silkeborg i fem kampe trods næsten en halvleg i undertal

Silkeborgs Sune Kiilerich scorede allerede efter fire minutter til 1-0 og grundlagde en sejr til hjemmeholdet. (Polfoto: Ditte Holm Lysgaard)
Silkeborgs Sune Kiilerich scorede allerede efter fire minutter til 1-0 og grundlagde en sejr til hjemmeholdet. (Polfoto: Ditte Holm Lysgaard)

30. sep 14:00 Silkeborg IF - AaB

SuperligaenStadion: Mascot Park, Danmark Dommer: Lars Christoffersen
Silkeborg IF
2
1
Slut
AaB

Selv om nogle af Danmarks smukkeste søer er placeret i og omkring Silkeborg, har fokus den seneste tid mere været den bundsump, byens Superligahold har befundet sig i

Men med 2-0 sejren over AaB er der atter hul til overfladen. Nul og nul point i sæsonens første fire hjemmekampe blev vekslet til det maksimale udbytte, tre point, for 90 minutters anstrengelser på en fodboldbane.

Silkeborg fik en drømmestart, da Sune Kiilereich med venstrebenet flot scorede til 1-0 tæt under mål efter et hjørnespark. AaB, der var opsat på at revanchere sig efter det uventede nederlag til et andet bundhold, Esbjerg, var ikke til kende som det hold, som for kort tid siden vandt fem kampe i træk med en målscore på 19-1.

Se også:

Se også: Silkeborg-sejr koster Brøndby dyrt

AaB’s i forvejen vaklende forsvar blev endnu mere vaklende, da Lassse Nielsen blev skadet og udskiftet med Rasmus Thelander. I det 63. minut tabte AaB en hovedstødsduel på midtbane. Bjarni Vidarsson spillede Marvin Pouríe fri til dul mod Rasmus Thelander, og den tidligere AB-spiller blev godt og grundigt sat af, og det samme gjorde AaB-keeper Nicolai Larsen på det velplacerede skud helt ude ved stolpen.

Kampens dramatiske højdepunkt opstod, da Marvin Pouríe blev udvist i det 54. minut, da han skubbede til Henrik Dalsgaard efter en duel ved baglinjen. Med hånden på reglerne var dommer Lars Christoffersen i sin gode ret til at trække det røde kort, men Henrik Dalsgaard forstod med sit fald til fulde at overdramatisere situationen.

Tættest på AaB-scoring var Rasmus Thelander med et hovedstød på overliggeren, inden Kenneth Emil Petersen med et kvarter tilbage bragte spændingen tilbage, da han scorede fra kanten af feltet med et skud, der besad væsentlig større præcision, end AaB’s angribere Jeppe Curth og Nicklas Helenius udviste.

Læs også: Kent Nielsen savner effektivitet hos AaB

1 af 2 AaB blev de små, selvom de spillede 11 mod 10 i en halv time. (Polfoto: Ditte Holm Lysgaard)
2 af 2 Silkeborgs Sune Kiilerich scorede allerede efter fire minutter til 1-0 og grundlagde en sejr til hjemmeholdet. (Polfoto: Ditte Holm Lysgaard)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen