Silkeborg-helt: Jeg tager ADHD-medicin

Martin Svensson kæmper for at kombinere diagnosen ADHD med jobbet som prof. i Silkeborg

Martin Svensson scorede søndag til 1-1 for Silkeborg. (Foto: Claus Bonnerup)
Martin Svensson scorede søndag til 1-1 for Silkeborg. (Foto: Claus Bonnerup)

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Martin Svensson var stemplet. Han var et problembarn. En spiller med et stort talent, der ikke gad/kunne/ville indordne sig og som en overgang var sendt helt ud af Silkeborgs trup.

Med sin sidste øjebliks-scoring til 1-1 mod Horsens, blot få minutter efter, at han var kommet på banen, var han tilbage i centrum.

Se også:

Se også: Fortabt SIF-søn blev helt i overtiden

- Jeg kommer helt fra nul. Jeg har kun trænet med i tre uger. Jeg er hurtig på benene, men selv om jeg fik under 10 minutter i dag, begyndte det allerede at gøre ondt i lungerne efter to-tre returløb.

Martin Svensson fik sporadisk spilletid i sæsonens første kamp mod Esbjerg. Derefter satte en knæskade, som krævede operation, ham tilbage. Mentalt har den 23-årige midtbanespiller også haft sit at slås med.

Diagnosen, han i samråd med klubben, har valgt at være åben omkring hedder ADHD.

- I begyndelsen synes jeg, at det var et stort tabu, at jeg havde ADHD, og det var heller ikke specielt fedt, at omverdenen skulle vide det, men efter, at det kom ud, og jeg begyndte at tage medicin, er tingene blevet mere overskuelige.

- Jeg frygtede, at folk ville reagere ved at gøre grin og stikke knive i ryggen. Men i stedet har de spurgt meget ind til, hvad det egentlig er for en sygdom. Det har været positivt.

Martin Svensson sidste superliga-mål faldt i sidste sæson mod FCK på et flot langskud. Mod Silkeborg fejlede skønhedsværdien heller ikke noget.

- Selvfølgelig var saksesparket et lucky-punch. Men jeg angreb bolden på den eneste måde, jeg følte, jeg kunne. Jeg er ikke specielt god med hovedet, og bolden kom lidt unaturligt, så jeg forsøgte at saksesparke. Jeg får mange skideballer for at lave hæl og tå ved træning, men jeg kan godt lide de lidt fine og ekstraordinære ting. Nogle gange lykkes de. Andre gange ikke. Havde jeg brændt, havde vi måske stået og talt om, at jeg var en klovn.

Selv ser Martin Svensson sig som mere afklaret og moden.

- Ja, jeg blev tidligere hængt ud. Men det var selvforskyldt. Hver enten man har det ene eller det andet, er det ikke orden ikke at passe sine mødetider og sit arbejde. Jeg er trods alt en voksen knægt.

Og få minutter in action var nok til at vise, at er på rette vej.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen