Brækket ankel overskyggede FCK-storsejr

Trods rystet af Cornelius´ triste uheld satte FCKerne fuldstændig Silkeborg til vægs

Andreas Cornelius' uheld overskyggede en 4-0-sejr til FC København. (Foto: Ernst van Norde)
Andreas Cornelius' uheld overskyggede en 4-0-sejr til FC København. (Foto: Ernst van Norde)

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Andreas Cornelius blev kørt direkte til hospitalet i Aarhus til undersøgelse umiddelbart efter, at han tydeligt stærkt lidende med iltmaske for ansigtet blev transporteret ud fra Silkeborg Stadion grønsvær. Et dramatisk og uhyggeligt syn for alle.

Og på hospitalet konstaterede man ikke uventet, at den store angriber havde brækket anklen som følge af den for sene tackling fra hjemmeholdets Dennis Flinta, der i stedet endte som en stempling direkte ind på anklen.

Se tv fra kampen i billedvinduet over artiklen.

Det triste uheld kom naturligvis kom til at skygge for alt andet i opgøret, hvor holdkammeraterne først efter kampen fik at vide præcist hvor slemt det stod til med Cornelius.

Men de var givetvis klar over, at der under alle omstændigheder var tale om en meget alvorlig skade, men selv om de var rystede, sørgede de - givetvis til stor glæde for den uheldige spiller - for at levere en professionel vare i den sidste time.

Og spillede ikke bare en sejr, men en storsejr hjem mod et hjemmehold, der gik helt op i limningen efter FCKerens uheld.

Se også: Cornelius' fod vendte den forkerte vej

4-0 blev slutfacit - to af målene scoret umiddelbart efter det altoverskyggende drama. Først headede Christian Poulsen et hjørnespark i nettet, hvilket betød, at eks-landsholdsspilleren kunne notere sig for sin første scoring efter hjemkomst. Og det blev fulgt op af et perlemål direkte på frispark signeret Youssef Toutouh.

I 2. halvleg blev det så 3-0 ved Björn Sigurdarson og 4-0 ved Steve de Ridder, der afløste en sygdomsramt Nicolai Jørgensen i front.

Men glæden og begejstringen over det blev altså klart fordunklet af det triste Cornelius-uheld, der ikke bare betyder, at han er ude af spillet for for FCK i hvert resten af foråret, men han er også ude af billedet som mulig stor og stærk mulig bomber ved sommerens U21-EM i Tjekkiet.

Se også: Brødebetynget Flinta: Ingen morsom situation

Og det skete altså fordi Dennis Flinta ramte anklen i stedet for bolden. Det kostede et gult kort - for lidt er der nok nogen, der mener. De havde gerne set dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen hive det røde kort frem.

Set udefra lignede det dog på ingen måde en bevidst handling - men alene det, at han havde undervurderet Cornelius´ hurtighed og kom for sent med en tackling.

Se også: Solbakken om tackling: Jeg bliver forbandet

28 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere