Brandvarm Brøndby-lejesvend afgjorde playoff-gyser

Silkeborg tog første stik i playoff-kampen om en Superliga-billet mod Esbjerg takket være formstærke Gustaf Nilsson

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Svenske Gustaf Nilsson har fundet formen på det helt rette tidspunkt for Silkeborg!

Lejesoldaten fra Brøndby, der til tider har haft ualmindeligt svært ved at komme på holdet i Silkeborg, dukkede op foran mål på et hjørnespark med 20 minutter igen og sikrede silkeborgenserne det vigtige første stik i playoff-duellen mod Esbjerg.

Dermed fik den svenske angriber, der returnerer til Vestegnen til sommer, scoret for fjerde kamp i tstreg, og Peter Sørensen kan sende en venlig tanke og en buket blomster til den formstærke måltyv, hvis missionen om at redde Superliga-livet lykkes for Silkeborg.

For betydningen af nedrykningsbraget mellem de to jyske traditionsklubber, der begge regner med og satser på Superliga næste sæson, er ikke til at tage fejl af. Forskellen på Superliga og 1. division drejer sig om 12-15 mio. kr. for begge mandskaber.

Gustaf Nilsson var i øvrigt også manden bag den første virkelig store chance torsdag, da svenskeren efter 20 minutter satte sig uimodståeligt igennem vestjydernes centerforsvar. 

Jeppe Brinch måtte vælte skarpretteren i feltet, hvilket korrekt kostede straffe og gult kort.

Så var værterne klar til at bryde ud i jubel, men glædesbrølet blev afløst af et gigantisk suk i Søhøjlandet, da Davit Skhirtladze sendte straffesparket på roden af stolpen.

I den anden ende følte esbjergenserne sig til gengæld gevaldigt snydt for et straffe kort inden pausen, da Peter Friis tumlede sammen med lynhurtige Emmanuel Essigba. Det lignede, Silkeborg-keeperen kom for sent i episoden, men Jens Maaes fløjte forblev tavs.

Esbjerg havde store problemer at skabe chancer mod den Silkeborg-defensiv, der styrtede i grus en god håndfuld gange mod FC Helsingør 2. pinsedag. 

Til hjemmeholdets forsvar skal det nævnes, at der blev spillet med langt større påpasselighed mod Esbjerg, så det mest scorende mandskab i 1. division, med topscorer Anders Dreyer i front, fik sjældent lov til at vise sig frem.

Derfor blev Gustaf Nilssons mål det eneste i kampen, og alt er i realiteten stadig åbent til returopgøret i Vestjylland på søndag, når den ene stolte, jyske fodboldboldklub sikrer sig billet til Superligaen, mens den anden må tage en sæson på næstfineste klasse.

Lyngby Skæbnekamp venter Superliga-klub efter chok-nederlag

Superligaen Superliga-gyser forstyrres: Topscorer sidder til skriftlig eksamen

 

20 kommentarer
Vis kommentarer