FCK halede ind på tredjepladsen med sejr i Silkeborg

FC København fortsatte sejrsstimen med en sikker sejr på 3-1 over Silkeborg IF i sidste spillerunde af grundspillet i Superligaen

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Skæbnedag i Superligaen.

Søndag eftermiddag blev sidste spillerunde i Superligaens grundspil skudt i gang. Syv mere eller mindre dramatiske Superliga-kampe på samme tid.

Mens der andre steder i det danske Superliga-land blev duelleret om de resterende eftertragtede pladser i mesterskabsspillet. Ja, så var skæbnen på forhånd afgjort for både FC København og Silkeborg IF inden søndagens opgør i Søhøjlandet.

Løverne fra hovedstaden har allerede indledt jagten på Superligaens tredjeplads og Europa League playoff. Og Peter Sørensens Silkeborg-tropper vidste på forhånd, at resten af foråret skal bruges på at undgå nedrykning.

Efteråret har mildt sagt været tæt på elendigt for FCK. Men der har til gengæld været fremgang at spore i det råkolde forår hos københavnerne. Den hårdt tilkæmpede 4-3-sejr over FC Helsingør mandag var nemlig klubbens femte Superliga-triumf i 2018. Og dermed strøg de til tops i Superligaens forårsstilling med 15 ud af 18 mulige point.

Og med en sejr søndag eftermiddag kunne Viktor Fischer, Nicolai Boilesen og kompagni snuppe deres femte i træk.

doc6zbrh95ikma17d1wab3b.jpg
Chok-scoring af Rodic
FCK’s andenmålmand Stephan Andersen var tilbage i buret. Og ungarske László Köteles, der leverede en miserabel debut mod FC Helsingør, var dumpet helt ud af Ståle Solbakkens trup til dagens opgør.

Den talentfulde 21-årige kantspiller Robert Skov var søndag for første gang tilbage på Silkeborgs kunstgræs, men i første omgang måtte den tidligere SIF’er se til fra FCK-bænken.

Det var hjemmeholdet, der lagde bedst fra land.

Og allerede efter 11 minutter bragte Silkeborg-kanten Vladimir Rodic sit hold foran med 1-0 efter en imponerende tur op gennem FCK’s banehalvdel. Et stykke uden for feltet plaffede han resolut til bolden, som efterfølgende blev snittet af Denis Vavro i gæsternes midterforsvar og derfor efterlod Stephan Andersen uden chancer i FCK-målet.

Femte mål af montenegrineren, der blev hentet til Silkeborg i vinterpausen som en kærkommen erstatning for Robert Skov.

Den rædsomme start vækkede for alvor Ståle Solbakkens tropper. Københavnerne satte sig solidt på spillet. Og en mindre belejring af Peter Friis Jensens målfelt resulterede efter et hjørnespark og lidt klumpspil i en udligning til 1-1 efter knap 28 minutter.

Ingen ringere end Michael Lüftner – makker til den uheldige Denis Vavro – steg til vejrs og headede bolden i en blød bue over Silkeborg-keeperen efter oplæg fra Nicolai Boilesen.

Stort bombardement
FCK fastholdt deres dominans, og Peter Friis Jensen måtte flere gange rage kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet og diske op med flere fine redninger. Men efter 43 minutter gik den ikke længere. Efter endnu et FCK-pres modtog Federico Santander bolden fra Viktor Fischer få meter uden for feltet og kanonerede efter en fiks vending bolden yderst i højre side af netmaskerne og forbi SIF-målmanden.

Silkeborgs defensiv havde sit hyr med at holde styr på københavnernes offensive kræfter i anden halvleg. Både Rasmus Falk og Viktor Fischer fik kæmpet sig frem til store chancer. Især Fischer var en konstant trussel mod Peter Sørensens bagkæde.

Bombardementet fortsatte i stor stil, men slutproduktet manglede kvalitet hos løverne.

Efter 82 minutter blev tingene dog for alvor sat på plads i Silkeborg. En lang og høj bold fra FCK’s Peter Ankersen fra egen banehalvdel dumpede ned hos Dennis Flinta i Silkeborg-feltet. SIF-anføreren mistimede sin brysttæmning og pludselig var Pieros Sotiriou helt alene med målmanden og sparkede bolden sikkert i kassen til 3-1.

Robert Skov blev skiftet ind i slutminutterne til stor applaus fra hjemmeholdets fans, men nåede dog ikke at gøre det store væsen af sig.

De medrejsende tilhængere fra hovedstaden fik i slutminutterne altså noget at varme sig på, da FCK snuppede sin femte sejr i træk. Silkeborg kan nu se frem til et dramatisk nedrykningsspil.

Ståle: Stor ros til drengene - Men vi har nogle stygge afbrændere:

Fischer efter ny FCK-sejr:  Der var stor niveau-forskel på holdene:

Uskøn sejr sikrer bedste Brøndby stime i 27 år

Okore i opråb: Alle skal have en fair chance

Helt hold kan forsvinde fra Brøndby