Fodboldkommentator: En bombe rammer Silkeborg

Ansættelsen af Peter Sørensen som ny cheftræner er tiltrængt for 1. divisionsklubben, mener Morten Bruun

Peter Sørensens personlighed og temperament kan ramme Silkeborgs omklædningsrum som en bombe - en tiltrængt en af slagsen, siger Morten Bruun. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Peter Sørensens personlighed og temperament kan ramme Silkeborgs omklædningsrum som en bombe - en tiltrængt en af slagsen, siger Morten Bruun. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

Peter Sørensen er ny mand i trænersædet i Silkeborg IF efter fyringen af Kim Poulsen.

Og det kan meget vel vise sig at være en virkelig god idé, siger den tidligere anfører i klubben og nuværende ekspert på 6’eren Morten Bruun.

- Som det er gået, var det måske det, der skulle til. Den nuværende placering er utilfredsstillende, siger han med henvisning til Silkeborgs aktuelle ottendeplads i 1. division, hvor tre hold rykker op i Superligaen.

- Det er en stressende sæson for holdene i 1. division, for mange har et billede af, at det skal være nu eller aldrig, når der er tre pladser at spille om. Så jeg forstår, hvordan de tænker, siger han til Ekstra Bladet.

Han tilføjer, at SIF nok ikke lukker, hvis oprykningen glipper, men at man ser sig selv som superligaklub, hvorfor fyringen i højere grad retfærdiggøres.

Se også: Peter Sørensen er ny træner i Silkeborg

- Det er et åbenlyst oprykningspotentiale, men det har haltet af sted. Jeg synes, det ser skidt ud for dem. I det lys vil jeg kalde fyringen rettidig omhu. Det havde været for tidligt i begyndelsen af september, men nu er en tredjedel af sæsonen gået. Man kan også vente for længe, siger Morten Bruun.

Kolossalt stor personlighed
Han var stærkt medvirkende til klubbens foreløbig eneste danske mesterskab i 1994 – det samme var Peter Sørensen, som han kender indgående – mest som person men også som træner, som Morten Bruun siger.

- Jeg kan rigtig godt lide Peter. Han kan godt være en bombe, for han har en kolossalt stor personlighed og er temperamentsfuld. Men jeg har en fornemmelse af, at en bombe kan være det, der skal til (i Silkeborg, red.). Der er en fantastisk god klubkultur, som jeg personligt sætter pris på. Men det skal heller ikke blive sådan, at man bliver for gode venner. Der skal også noget temperament til, siger Bruun.

- Der mangler noget X-Faktor, og det har Peter sateme. Både som træner og som person. Jeg kan godt lide personer, der kan fylde et rum ud, og det kan han uden tvivl.

42-årige Peter Sørensen kommer til Silkeborg efter trænerjobs i blandt andet Fredericia og AGF. Han fungerer desuden som ekspertkommentator for SBS Discovery.

Silkeborg fyrede onsdag Kim Poulsen efter en langt fra tilfredsstillende åbning på sæsonen, hvor midtjyderne har hentet 13 point i ti kampe. Klubben er fem point efter Vendsyssel på tredjepladsen, der giver oprykning.

4 kommentarer
Vis kommentarer