'Folk tror stadig, jeg bliver syg af at være væk fra mor og far'

Nicklas Helenius synes, han beviste med sin udlejning til Paderborn, at han godt kan klare at spille i udlandet

I foråret spillede Nicklas Helenius i Paderborn. Det var hans første udlandsophold, siden han kom tidligt hjem fra England efter et mørkt kapitel med depression og dødsangst.

Man kunne ellers godt frygte, at den følsomme Helenius kom i klemme i en bundklub i den ubarmhjertige 2. Bundesliga, der havde den farverige Steffen Effenberg som cheftræner.

Men Helenius var fast mand under den tidligere landsholdsspiller, og han betegner stadig opholdet som en succes, selv om han gled ud af startopstillingen, da René Müller tog over for den fyrede Effenberg.

- Jeg var nede og snakke med Effenberg og sportsdirektøren, og efter jeg havde snakket med dem i fem-ti minutter, var jeg ikke i tvivl om, at det var det, jeg skulle. Med den tillid, de viste mig, og den selvtillid de gav mig, var jeg ikke i tvivl om, at jeg kunne gøre en forskel, siger han.

- Jeg skulle også vise over for mig selv, at jeg kunne klare at stå på egne ben dernede igen og vise andre, at jeg bliver altså ikke syg af at være i udlandet, fordi jeg fucking savner min familie eller min mor og far og pis og lort.

- Som mange åbenbart stadig tror. Så jeg lærte meget dernede og følte virkelig, jeg fandt mit tempo i mit spil igen, og det var det, der var vigtigt.

- Jeg synes, at jeg beviste ved at tage til Paderborn, at jeg ikke var skræmt over at være af sted eller ikke kan klare det.

- Jeg var af sted helt alene uden min familie, mine børn var herhjemme, så det gav mig et mentalt kæmpeboost, at jeg kunne bevise over for mig selv, at det ikke var noget med, at jeg ikke var sammen med min familie, men det var på grund af den bakterie, jeg blev syg af i England.

Helenius scorede på et flot hovedstødsmål ude mod SønderjyskE. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup
Helenius scorede på et flot hovedstødsmål ude mod SønderjyskE. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup
 

Nu er Nicklas Helenius kommet til Silkeborg, med hvem han møder barndomsklubben AaB mandag. Det var også et ophold i Aalborg, der hjalp Helenius tilbage på fode efter nedturen i England, så AaB har spillet en stor rolle i hans liv og karriere, og derfor er det naturligvis specielt, når han på mandag står over for klubben for første gang siden puslinge-årene.

- Det glæder jeg mig til. Det er ikke noget, jeg er bange for, det er ikke noget, jeg er nervøs for. Det er jo ikke kun mig, der ville herned. Det var også AaB, der ville lade mig gå.

- Selvfølgelig er der noget andet spænding på og en anden måde at sætte sig op til den kamp, fordi det er ens gamle hold og gamle holdkammerater, men på et eller andet tidspunkt skulle det jo ske.

- Der er også mange andre i Superligaen, du kan spørge om det. Der er mange fra OB, der har spillet i AaB, og Risgård har spillet her i Silkeborg og mødt AaB.

Læs hele det store interview med Nicklas Helenius i Tipsbladet, hvor han fortæller om tryghed i Aalborg, fremtiden Silkeborg og om at finde sig selv efter et rædselsår.

SønderjyskE Bundesligaklub holder øje med Superliga-profil

AaB AaB håber på salg af Nicolai Larsen

Lyngby Trods superliga-succes: Lyngby taler ikke om top-6

Alexander Zorniger har vist en klar retning for Brøndby i de første snart 100 dage i trænersædet. (Foto: Lars Poulsen) Sport Kom helt tæt på revolutionen i Brøndby: Zornigers første 100 dage

2 kommentarer
Vis kommentarer