Guldjagten fortsætter: Tre mål i Silkeborg

Ulvene kom på hælene i Søhøjlandet, men FC Midtjylland trak sig sejrrigt ud af lokalbraget på en specialitet

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Silkeborg IF

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Dødbolde kan blive guld værd for FC Midtjylland denne sæson.

Det ved man selvfølgelig allerede i Herning og omegn, da man var europamester i disciplinen i mesterskabssæsonen 2014/2015, men i mandagskampen mod Silkeborg var det to hjørnespark, der reddede sejren i et lokalbrag, der længe lignede en udklassering af Silkeborg, men hvor FCM alligevel kom på hælene.

Men en god første halvleg og skarphed på de føromtalte dødbolde var nok for guldbejlerne i Søhøjlandet.

Først da Kian Hansen efter 24 minutter dukkede umarkeret op ved bagerste stolpe, efter bolden var sjuttet forbi fire Silkeborg-folk i det lille felt, og siden da Mikkel Duelund på en indøvet detalje løb fri af Magnus Mattsson, der blev screenet væk af Zsolt Korcsmar ved straffesparkspletten.

Begge hjørnespark blev naturligvis slået af Superligaens mest assisterende spiller, Jakob Poulsen.

Silkeborg var elendige i kampens første 45 minutter – både defensivt men også offensivt, da hjemmeholdet ikke var i nærheden af at skabe en målchance. Derfor vil det heller ikke være overraskende for nogen som helst, hvis Peter Sørensen talte med store bogstaver i pausen. Han så i hvert fald godt olm ud på bænken.

Silkeborg-managerens mandskab kom da også langt bedre ud til anden akt og lignede rent faktisk et hold, der spillede med om at komme i mesterskabsslutspillet.

Det hjalp selvfølgelig også, at FCM-spillerne lod til at have den tankegang, at lokalbraget var allerede var afgjort ved pausetid. Den form for sløseri udnyttede Vladimir Rodic til at sparke reduceringen resolut ind efter 52 minutter, efter Davit Skhirtladze havde fået al ønskelig plads til at lægge bolden af til montenegrineren.

Værterne lugtede ulveblod efter Rodic’ reducering, og man kunne som objektiv observatør sidde og undre sig over, hvorfor Silkeborg først mødte op i pausen. En indskiftning af Gustaf Nilsson gav endnu mere tyngde og bid i de mange angreb, silkeborgenserne bølgede frem med mod de vaklende guldaspiranter.

Men FC Midtjylland holdt hjem med lodder og trisser, og på trods af en del svaghedstegn bed Thorups tropper sig fast i hælene på Brøndby i guldkampen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+