Helenius var otte minutter fra at blive matchvinder i Silkeborg

Marcus Ingvartsens udligning snød Nicklas Helenius fra en ny helterolle

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Nicklas Helenius stormer ud af glemslens skygger – og han gør det med så stor kraft og overbevisning, at han trækker Silkeborgs oprykker-mandskab med sig.

Fredag aften beviste Nicklas Helenius atter, at hans blik for målet er ved at være lige så skarpt som i storhedstiden i AaB.

I en generelt chancefattig affære mod FC Nordsjælland tog Helenius nemlig det helt rigtige løb midt i anden halvleg, da gsæterne blev fanget langt fremme.

Den formstærke back Mikkel Cramer fandt intelligent Emil Scheel, der sendte indskiftede Andreas Albers af sted i et raid over venstre fløj. Inde foran mål fandt Helenius en fri position og huggede tørt til, da afleveringen kom. 2-1 til Silkeborg, der dermed kunne røre ved det surrealistiske  ’ubesejret i september.’

57505400.jpg 

Så vidt kom det ikke fordi endnu en af Superligaens formstærke bombere meldte sig ind. Marcus Ingvartsen havde haft det svært på det regnvåde underlag i Silkeborg. Men der var ikke meget Bambi over bevægelserne, da han med knapt ti minutter igen fik kombineret sig fri på kanten af feltet, hvor han klinisk huggede kuglen ind til slutresultatet 2-2.

FC Nordsjælland har ikke vundet på udebane siden første runde. Og den dårlige stime skyldes ikke mindst, at Hjulmands tropper har en tendens til at formøble en god start.

Sådan blev det også i Silkeborg, hvor Godsway Donyoh allerede efter fem minutter omsatte en hurtig kontra til 1-0.

Et kvarter senere burde samme Donyoh have øget til 2-0, da han fik et åbent tilbud foran mål, men der sparkede han forbi bolden.

I stedet fik Silkeborg kæmpet sig tilbage i kampen – uden dog at blive farlige. Alligevel var holdene på omgangshøjde ved pausetid, da Emil Scheel lige før pausefløjtet headede et hjørnespark i nettet.

Se de flotte kasser fra 2-2-opgøret her:

Stopper efter 267 Superligakampe: Det havde jeg ikke regnet med

Helenius: Målet gav mig tårer i øjnene

Stor målfest: OTTE kasser i Silkeborg

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag