Peter Sørensen er ny træner i Silkeborg

Silkeborg har onsdag ansat Peter Sørensen som ny cheftræner i stedet for Kim Poulsen, der er fyret i 1. divisionsklubben

Peter Sørensen er ny cheftræner i Silkeborg, hvor han tager over fra Kim Poulsen. (Foto: Ernst van Norde)
Peter Sørensen er ny cheftræner i Silkeborg, hvor han tager over fra Kim Poulsen. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Silkeborg IF

Silkeborg og cheftræner Kim Poulsen har i fællesskab taget konsekvensen af den ustabile indledning på sæsonen i den næstbedste danske fodboldrække og stoppet samarbejdet.

Som afløser har klubben ansat 42-årige Peter Sørensen som ny cheftræner. Kontrakten med den tidligere AGF-træner løber frem til sommeren 2018.

Peter Sørensen tiltræder i jobbet med det samme og står i spidsen for træningen med førsteholdstruppen for første gang onsdag eftermiddag.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg skal være ny cheftræner i Silkeborg. Klubben er i Danmark blandt de 10-15 mest interessante klubber for en træner på mit niveau, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Samtidig har Silkeborg en særlig plads i mit hjerte, fordi vi har den fortid, vi har sammen Jeg har altid ønsket mig at vende tilbage på et tidspunkt, og det viste sig så at være det rigtige tidspunkt nu.

Først til højre - og så til venstre: Fabelagtigt mål i topkamp

I 1994 var Peter Sørensen med til at vinde det danske mesterskab med Silkeborg, og han er i to omgange noteret for i alt 209 kampe for klubben. For Silkeborgs sportschef, Jesper Stüker, har det været vigtigt, at det blev en perspektivrig og stærk kandidat, der blev valgt som ny cheftræner.

- Det er lykkedes at tilknytte en stærk og tydelig personlighed med en klar spillestil og ledelsesstil, som kan implementeres og kaste produkt af sig på den korte bane, for målet er at sikre en af de tre oprykningspladser i denne sæson.

- Det har også været vigtigt for os at sikre os en person, som kan løfte klubben på den lange bane og falde ind i klubbens kultur og værdier, siger Stüker.

Kim Poulsen er ked af, at resultaterne i de første ti kampe af sæsonen ikke blev, som alle havde håbet.

- Jeg ved om nogen, at fodbold handler om resultater, og efter en god drøftelse af tingene er Silkeborg og jeg blevet enige om, at vi stopper her. Jeg har været glad for det daglige arbejde med spillere, trænere og personale i klubben, siger Poulsen.

Silkeborg er nummer otte i 1. division med 13 point efter de ti første kampe. Holdet har fem point op til en oprykningsplads.

Superliga-bejler henter tidligere Premier League-spiller

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+