Revser sløve pokalfinalister: Ikke mange kan se sig selv i spejlet

Silkeborg varmede op til pokalfinalen mod Brøndby med at tabe 1-2 til Lyngby, der ellers ikke havde vundet i 20 kampe i træk. Ikke mange spillere kan se sig i spejlet efter den indsats, mener Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting

Silkeborg går Kristi Himmelfartsdag ind til en af klubbens mest fornøjelige kampe i historien, men spørgsmålet er, om midtjyderne kan nyde oplevelsen i Parken i fulde drag.

For mindre end tre dage efter pokalfinalen mod Brøndby venter Lyngby i et nedrykningsslag, og efter søndagens 1-2-nederlag på Lyngby Stadion er der maksimalt pres på manager Peter Sørensens mandskab.

Sæsonen balancerer. Det kan ende med kæmpe fest i Søhøjlandet, men også med det helt modsatte.

- Det er guld eller kapel i de næste uger. Vinder de pokalfinalen og redder sig i Superligaen, er sommeren mere end reddet.

- Men det kan også ende galt, og at tabe 1-2 i Lyngby er ikke ligefrem det største selvtillidsboost før en finale, siger Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting.

Nederlaget til Lyngby søndag aften var en gigantisk skuffelse, selv om Davit Skhirtladzes straffesparks-reducering trods alt giver håb.

- Det kan vise sig at blive helt afgørende, men der er ikke mange Silkeborg-spillere, der kan se sig selv i spejlet efter den indsats.

- Først fik de en ordentlig en over næsen hjemme mod AGF, hvor de blev udstillet og nærmest begik selvmord med en høj bagkæde. Så tager de til Lyngby og leverer sådan en omgang mod et hold, der ikke har vundet i 20 kampe.

- Det handler om liv og død, men det kunne jeg slet ikke se, og det er bekymrende for Silkeborg og Peter Sørensen, siger Stig Tøfting.

doc7018dz6m6781b532s6em.jpg
Kampen mod Lyngby vil ifølge den tidligere landsholdsspiller spøge i baghovederne på Silkeborg-spillerne op til pokalfinalen mod Brøndby, men han mener ikke, at det nødvendigvis kommer til at præge indsatsen i Parken:

- Det er vilkårene som professionel idrætsmand, og for en klub som Silkeborg er det en enestående chance for at få lov at vinde noget. Det er once in a lifetime for mange af deres spillere, og når du først står derinde, tænker du ikke på andet end dén kamp.

- Og man skal da glæde sig til de kampe, hvor der er noget på spil, selv om det måske er lige spændende nok for Silkeborg i Superligaen.

Hvis det skulle gå galt for Silkeborg mod Lyngby, er de ikke definitivt nede. Så får de en chance mere mod taberen af Helsingør-Randers.

Her så det meget lyst ud for nordsjællænderne, da Nicolas Mortensen fem minutter før tid stod klar ved straffesparkspletten, men Helsingør-angriberen misbrugte, og kort efter udlignede Bashkim Kadrii til 1-1.

- Det kan sagtens ende med at blive forskellen på overlevelse og nedrykning. Forskellen på at tage til Randers med en 2-0-føring og så 1-1 kan ikke blive meget større, siger Stig Tøfting, der har to væsentlige forklaringer på, at han tror på, at Randers ender som samlet vinder af dobbeltopgøret: Bashkim Kadrii og Saba Lobjanidze.

Til sammen har de to offensive profiler lavet 13 mål og syv assists i foråret.

Randers FC og Helsingør mødes i det kronjyske søndag kl. 12. To timer senere spiller Silkeborgs pokalfinalister hjemme mod Lyngby.

Silkeborg-profilen Jens Martin Gammelby slap for udvisning, selv om han lavede en ordentlig svinestreg på Jeppe Kjær. Gense den her:

Redningsmand beskyttede Gerrard mod gangstere: Nu er han dræbt 

Brøndby overrasker: Henter spiller i Hobro!

5 kommentarer
Vis kommentarer