Rødt chok og varm VM-back: Konge-træffer afgjorde Superliga-dyst

Jens Martin Gammelby viste sig på ny frem som kandidat til VM-truppen, da Silkeborg-spilleren blev matchvinder mod SønderjyskE

HADERSLEV (Ekstra Bladet): Den sibiriske februar-kulde inspirerede VM-varme Jens Martin Gammelby, der smækkede Silkeborg helt ind i kampen omkring mesterskabsslutspillet med sin iskolde scoring kort før pausen.

Silkeborg havde ikke haft mange muligheder i første halvleg, da Jens Martin Gammelby fik lusket sig med frem, da der manglede ti minutter af første halvleg.

Ligalandsholdsspilleren forsøgte først én gang at danse sig fri til afslutning med venstrebenet, men blev bremset. Andet forsøg var med større succes, og den formstærke Silkeborg-spiller krøllede en noget skæv føring i nettet.

Hjemmeholdet anede ikke hvad der havde ramt dem. Sønderjyske havde spillet veloplagt trods de hårde kuldegrader, men ikke en gang de mest oplagte muligheder røg i nettet. Især Mikael Uhre boltrede sig på kanterne og serverede kæmpechancer for såvel Christian 'Greko' Jakobsen og Philip Zinckernagel.

Men fodbold handler om at score på sine muligheder, og det forsømte Sønderjyske i markant grad.

Ikke en gang en skade til Tobias Salquist lige før pausen rystede gæsterne synderligt, og Sønderjyske lignede et hold, der ikke ville komme tilbage, da Silkeborg pludselig blev yderligere svækket i defensiven.

Anfører Simon Jakobsen så rødt for sin anden advarsel midt i anden halvleg, og det øgede presset på gæsterne.

Men Sønderjyske havde en aften, hvor ikke en gang de største chancer gik i nettet. Kees Luijckx sparkede forbi bolden, da den passerede få meter fra målstregen.

Og kort før tid kunne skuffelsen Emil Scheel, som Sønderjyske i sommer fiskede fra Silkeborg have sørget for en fortjent udligning. Men helt alene med Thomas Nørgaard sparkede han i sidenettet.

AGF AGF-profil lagt på is af fans: Jeg er pisse-ligeglad

8 kommentarer
Vis kommentarer