Silkeborg stormer fra skammens rekord

Bundproppen vandt for anden gang i træk på udebane da Sønderjyske blev ydmyget 4-1

Silkeborg stormer væk fra skammens rekord som det Superliga-hold, der har hentet færrest point i en sæson efter en kæmpesejr på 4-1 over Sønderjyske i eftermiddag.

Dermed mangler Superligaens bundprop bare et point for at matche den hidtidige bundrekord... som faktisk indehaves af dagens modstander fra den tid, hvor Sønderjyske hed Haderslev FK.

Sejrskursen udstukket af en totalt selvtillidsforladt angriber, som ikke havde scoret siden juni – og ikke var tiltænkt en plads i startopstillingen.

For det blev store Morten Beck Andersen, der allerede efter 11 minutter bragte gæsterne i front. Den talentfulde kantspiller Robert Skov fyrede fremragende af fra 25 meter. Og hans projektil prellede af mod indersiden af stolpen og på returbolden kunne Beck så score sæsonen første mål.

Beck var på forhånd udset til en bænkplads, men Emil Scheel blev skadet netop som opvarmningen sluttede – og så fik Kim Poulsen en gylden rokade foræret.

Det tidlige mål var et chok for Sønderjyske der var blevet skilt ad sidste weekend i Farum, da FC Nordsjælland  vandt 4-0 med tre træffere sat ind de sidste 17 minutter.

Skæve cifre i en lige kamp
De cifre skulle Sønderjyske også komme til at stifte bekendtskab med i dag. Og det blev allerede antydet få minutter efter åbningsmålet, da et hjørnespark fra Frank Hansen dumpede ned blandt venner og fjender ved første stolpe. Der fik hjemmeholdets målfarlige Tommy Bechmann de korte lokker på... selvmål og 0-2.

Skæve cifre i en lige kamp. Men Silkeborg har så mange gange i sæsonens løb oplevet det stik modsatte. Og lige nu vipper  tingene Silkeborgs vej, og de fik god hjælp af Sønderjyske defensiven, der virkede meget passive midt i første halvleg efter nok et hjørnspark.

Morten Beck Andersen fik masser af plads til at skubbe en pasning ud af feltet, hvor den stærkt spillende Nicolai Ritter plaffede  3-0 ind med et brækkende fladt skud.

Efter stadionombygningen har Sønderjyskes fangruppe fået bedre forhold, men entusiasmen havde det hårdt oven på den start. Og med seks mål indkasseret i løbet af bare 40 minutters spilletid fordelt på to kampe, så lignede Sønderjyske pludselig et hold, der risikerer at falde helt sammen. Nedrykningsstregen og FC Vestsjælland ligger godt stadig nok 13 point væk...

Anden halvleg viste sig som ventet ikke at indeholde det vilde. Adeola Runsewe bankede et flot mål ind til 4-0... der var de cifre igen. Og så kunne Marvin Pourié pynte på tingene med et straffespark i en situation, hvor Simon Jakobsen blev udvist.

Dermed kan Silkeborg begynde at drømme om at undgå sidstepladsen – og tankerne kan kredse lidt omkring  fyringen af Jesper Sørensen i virkeligheden kom for sent.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere