Silkeborgs bomber skyder med skarpt igen

Nicklas Helenius blev matchvinder i slaget om Midtjylland

Den tidligere landsholdsangriber Nicklas Helenius ligner mere og mere den ’gamle’ Helenius.

Altså ham AaB-angriberen, som Aston Villa i sin tid hentede til Premier League.

TV: Ubehagelig tifo sviner modstanderne

Efter at være returneret til AaB og efterfølgende sendt på ’tålt ophold’ i Paderborn i 2. Bundesligaen, er Nicklas Helenius er ved at finde sig selv i Silkeborg.

Han var med to mål manden bag Silkeborg overraskende sejr i slaget om Midtjylland.

Dermed fulgte han flot op på målet fra Brøndby-kampen, hvor målet endte med kun at være til pynt.

Efter først lidt heldigt eller mere korrekt dygtigt at have vristet sig fri af Patrick Bangsgaard og scoret til 1-0, var han som sædvanligt sikkerhed selv, da han seks minutter senere blev sat til at sparke et straffe begået med Davit Skhirtladze.

Gæsternes Paul Onuachu fik skabt spænding om udfaldet med en reducering, men Silkeborg red stormen af og fortsatte den flotte stime på hjemmebane ved at være ubesejret i seks kampe i træk og uden nederlag i tre måneder.

Det blev på mange måder et dyrt nederlag til FCM.

Vanvittig redning på stregen:

Udover at miste kontakten med Brøndby i forfølgelsen af FCK, måtte Tim Sparv udgå efter 56 minutter.

Det var ikke en glad finne, som kom ud til FCM’s boks. Det lignede, at springerknæet som har holdt ude til for nyligt igen volder ham problemer.

Efter 1. halvleg var der ikke meget, som tydede på en sjælden Silkeborg-sejr i Slaget om Midtjylland.

I de første 45 minutter kom hjemmeholdet bogstaveligt talt i modvind, men red stormen af.

Da Jakob Poulsen havde fået bolden over Silkeborgs forsvarsmur på et frispark fra buen, hjalp Simon Jakobsens hoved målmanden, Thomas Nørgaard ved at heade væk på stregen, så endnu et farligt FCM-forsøg blev afværget.

Også Paul Onuachu og Mikkel Duelund var nærgående. Førstnævnte burde at have holdt hovedet væk, da tilbagevendte Tim Sparv trykkede af ude fra, og bolden havde retning mod mål, da ’lange Paul’ forsøgte at dreje bolden.

Gæsterne havde i øvrigt valgt at starte med  Rafael van der Vaart på bænke for at spare ham og Rilwan Hassan, men de blev begge sendt på banen, da Nicklas Helenius havde bragt Silkeborg på sejrskurs.

Med sejren sørgede hjemmeholdet med at lægge endnu mere afstand til bunden, mens FCM nok må se i øjnene, at Brøndby er eneste udfordrer til FCK.

Kampen var ikke mange minutter gammel, før politiet måtte fjerne nogle FCM-tilhængere, da der udbrød tumult efter afbrændingen af et flag.

Helt godnat: Brøndby spillere sendt på løbetur - midt om natten! 

Brøndby-helt: Målet var helt bevidst

Her er dansk succestræners nye klub

30 kommentarer
Vis kommentarer