Spydig klub-boss: 'Paradoksalt, at Lyngby er moralens vogter'

Peter Sørensen undrer sig over midtjydernes playoff-modstander og kalder det for utraditionelt, at Lyngby har valgt at indberette Jens Martin Gammelby for en stempling i søndagens møde

Silkeborg-manager Peter Sørensen undrer sig over Lyngbys ageren i Jens Martin Gammelby-sagen. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Silkeborg-manager Peter Sørensen undrer sig over Lyngbys ageren i Jens Martin Gammelby-sagen. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

PARKEN (Ekstra Bladet): Lyngby og Silkeborg er i drabelig kamp om overlevelse i Superligaen, og kampen begrænser sig ikke til de to gange 90 minutter.

Lyngby har valgt at indberette Silkeborg-profilen Jens Martin Gammelby, som i søndagens kamp stemplede Jeppe Kjær.

Han slap for udvisning i 1-2-nederlaget, men Lyngby ser gerne, at han havner i karantæne.

Klubben har i hvert fald valgt at indberette den stærke Silkeborg-back, og det har Silkeborg-manager Peter Sørensen det en smule stramt med.

- Det er utraditionelt, at man på den måde skal være hinandens vogter. Uden at kommentere det yderligere, vil jeg da godt sige, at jeg synes, at det er lidt paradoksalt, at Lyngby er moralens vogter i dansk fodbold, siger Peter Sørensen til Ekstra Bladet.

Lyngby var i vinter tæt på konkurs, men hentede alligevel spillere til klubben.

Svenske Simon Strand kom fra Örebro, men smuttede, da spillerne ikke fik deres løn, og den svenske klub følte sig også snydt, fordi den ikke fik den aftalte transfersum.

Tidligere har Lyngby også været involveret i andre uheldige sager omkring kontraktrod (Lasse Rise-sagen) og spil (Kim Aabech), og man er næppe helt galt på den, hvis man gætter på, at det er sager som disse, at Peter Sørensen tænker på, når han taler om moralens vogter.

Jeppe Kjær i græsset efter Jens Martin Gammelbys stempling. Foto: Screendump TV3 Sport
Jeppe Kjær i græsset efter Jens Martin Gammelbys stempling. Foto: Screendump TV3 Sport

Fodboldens Disciplinærinstans er gået ind i sagen. Silkeborg har indtil onsdag morgen til at komme med sine indsigelser, men Peter Sørensen ved ikke, hvornår der falder en afgørelse.

På tv-billederne var det tydeligt, at Jens Martin Gammelby stemplede Jeppe Kjær, men dommer Michael Johansen dømte ikke noget.

- Jeg synes, at dommeren så ud til at være tæt på situationen, og jeg ville være overrasket, hvis han ikke skulle have set det.

- For mig så det ud som om, han både så og vurderede på det, siger Peter Sørensen, der nok må indstille sig på, at Gammelby er ude i søndagens returmøde med Lyngby.

Til gengæld er backen med garanti med, når midtjyderne Kristi himmelfartsdag møder Brøndby i pokalfinalen i Parken.

- Det er en ekstraordinær kamp for os.

- Vi er i en situation i ligaen, hvor vi er pressede, men her er vi i en situation, hvor vi har alt at vinde mod et hold, der på mange måder er langt stærkere end os og ser ud til at være de bedste herhjemme, siger Peter Sørensen, der håber, at begivenheden sætter statistikker og forudsigelser ud af spil.

- Ting kan blive ophævet i de store forestillinger. Nogle gange kan Brøndby tabe til Skagen og slå Liverpool. FCK kan slå Manchester United, og OB kan vinde over Real Madrid.

- Nogle gange ser man sådanne ting ske på den store scene, og for os er det her den store scene, siger Peter Sørensen, der kan hjemføre den første pokal til Silkeborg siden 2001, hvor de besejrede AB 4-1 i pokalfinalen.

Det har været en hård tid for en af sagens hovedpersoner Mads Hvilsom. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

Kamil Wilczek har rykket sig helt enormt i dette forår og er lige nu en stor helt på Vestegnen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

Sport og Spil Brøndby giver ikke op: Klar til skæbnemøde med Pukki

14 kommentarer
Vis kommentarer