Superliga-træner tiltales for vold mod kone og datter

Silkeborgs Peter Sørensen bliver nu tiltalt efter den 'milde' voldsparagraf, hvor straffen er op til tre års fængsel

Peter Sørensen bliver tiltalt for to tilfælde af vold. Foto: Anders Brohus
Peter Sørensen bliver tiltalt for to tilfælde af vold. Foto: Anders Brohus

Cheftræner og manager for Silkeborg IF og tidligere fodboldekspert hos TV2 og Canal9, Peter Sørensen, vil blive tiltalt for mindst to tilfælde af vold mod sin tidligere ægtefælle Olivia Pontoppidan og parrets toårige datter.

Det fremgår af dokumenter fra Statsadvokaten, som Ekstra Bladet har fået indsigt i. 

Parret har været gift siden maj 2013, hvor de blev viet i Aarhus Domkirke.

Det første af tiltalepunkterne mod cheftræneren omhandler en episode i 2014, hvor Peter Sørensen skubbede til hustruen, der stod med sin dengang ni måneder gamle datter i favnen, så de faldt bagover i et sofabord, derfra ned på en sofa og videre ned på gulvet.

Efterfølgende trak den 190 centimeter høje træner ifølge beskrivelsen kone og barn ind i soveværelset, hvor han kastede dem ned på sengen.

I det andet punkt beskrives, hvordan Peter Sørensen under en fest i et kolonihavehus i 2015 tog hårdt fat i hustruens arm og trak i den på en måde, så hun væltede omkuld. Derefter skal Peter Sørensen ifølge politiets efterforskning have trukket Olivia Pontoppidan flere meter hen over grus og fliser.

Ud over de to punkter efter den såkaldt 'milde' voldsparagraf, hvor straffen er op til tre års fængsel, skal Peter Sørensen ifølge Ekstra Bladets oplysninger være anmeldt for en lang række andre episoder.

Anmeldelsen for en række af episoderne skete til dansk politi ifølge akter, som Ekstra Bladet har fået indblik i, i april.

Artiklen fortsætter under billedet:

Da Peter Sørensen blev gift med Anne Louise Olivia Pontoppidan i Aarhus Domkirke. Foto: Axel Schütt/Scanpix
Da Peter Sørensen blev gift med Anne Louise Olivia Pontoppidan i Aarhus Domkirke. Foto: Axel Schütt/Scanpix
 

Ud over forholdene i Danmark er Peter Sørensen til tysk politi anmeldt for det, der beskrives som et overfald på hustru og datter i Travemünde i sommeren 2015.

Ifølge dokumentationen i sagen skal Peter Sørensen have udtalt: 

''ugerningerne skulle aldrig ha' forekommet. Og nej heller ikke i Tyskland!''

Ekstra Bladet erfarer, at Østjyllands Politi i første omgang standsede efterforskningen mod Peter Sørensen.

Det skete 2. september. Begrundelsen lød her, at ‘der ikke måtte antages at kunne føres det til fornødne bevis for forsætlig vold.’

Hustruen, Olivia Pontoppidan, klagede imidlertid over afgørelsen, blandt andet med henvisning til vidneudsagn.

Statsadvokaten valgte siden at imødekomme klagen og har således i november bekræftet, at der vil blive rejst tiltale mod den 43-årige Peter Sørensen, som siden september sidste år har været cheftræner og siden 13. oktober manager i Superligaklubben Silkeborg.

Ekstra Bladet er i øjeblikket i kontakt med Peter Sørensen for en kommentar til sagen.

Silkeborg IF har dog udsendt en pressemeddelelse, hvor Sørensen kommer til orde.

- Det er det sidste, der er tilbage af en byge af anmeldelser fra min tidligere kone. Politiet har vurderet anmeldelserne og afviste dem for to måneder siden. Nu har Statsadvokaten imidlertid set på dem, og det har ført til en sigtelse i to forhold. Det er absurd, og jeg ser frem til at blive renset i retten, siger Peter Sørensen i pressemeddelelsen.

Klubben er bekendt med sagen, men ønsker ikke at kommentere mere end det nedenstående, før sagen er afsluttet.

- Vold er uacceptabelt under alle former, og det tager vi afstand fra. Nu afventer vi sagens gang ved retten og udfaldet af den, siger Silkeborg IF's adm. direktør, Kent Madsen.

Silkeborg gør Peter Sørensen til manager i ny kontrakt

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.