'Tømrer' om jysk superfusion: Det bliver et nej tak

Hellere 1. division end fusion - sådan er Silkeborg-fansenes holdning til en fusion med FC Midtjylland, forklarer Henrik 'Tømrer' Pedersen

Sådan så det ud, da Henrik Tømrer Pedersen spillede den sidste af sine næsten 200 kampe for Silkeborg IF - mod OB 24. november 2012.  (Foto: Claus Bonnerup)
Sådan så det ud, da Henrik Tømrer Pedersen spillede den sidste af sine næsten 200 kampe for Silkeborg IF - mod OB 24. november 2012. (Foto: Claus Bonnerup)

Underdrivelse fremmer forståelsen, hvis man er jyde. Derfor overskriften på denne artikel.

For udtrykket 'nej tak' formår lige knapt at dække Silkeborg-fansenes holdning til en mulig fusion med FC Midtjylland - hvilket man kan forsikre sig om på de sociale medier, eller bare i kommentarerne til artiklen om fusionstankerne, som blev publiceret på ekstrabladet.dk i aftes.

Se også: Bankboss lancerer vild FC Midtjylland-plan

'Nej tak' er heller ikke helt dækkende for Henrik 'Tømrer' Pedersens holdning. Den tidligere Silkeborg-angriber tror aldrig, det vil komme til at fungere.

- Som Silkeborg-fan helt ind i hjertet må jeg sige, at det kan jeg ikke se mig selv i, siger Tømrer.

- Jeg har været fan, siden jeg var stor nok til at være fan, og jeg kommer på stadion til næsten alle kampe nu om dage, medmindre der sker noget vigtigt i familien eksempelvis. Fodbold er jo følelser, og følelserne siger bare nej, siger Pedersen og uddyber:

- Vi ligger her i vores smørhul mellem Herning, Viborg, Randers, Horsens og Aarhus - og jeg kan ikke se en fusion med nogen af dem.

- Der har jo tidligere været talt om en fusion med Viborg, som faldt til jorden. Og det kan jeg godt forstå. Rent objektivt kan jeg godt se ideen, set ud fra et økonomisk perspektiv. Men som fan er det ikke noget, jeg ønsker. Og jeg tror heller ikke, at FCM's fans er interesseret i det, når det kommer til stykket, siger Henrik Pedersen.

Se også: SIF-direktør: Vi vil fighte vores egen chance

Angriberen stoppede den professionelle karriere i 2012, og siden har han drevet sportsbaren 'Målet' i Silkeborg. Så han lægger dagligt øre til SIF-fansenes holdning til alt, der har med klubben at gøre.

- De her tanker er selvfølgelig blevet diskuteret meget intensivt dernede. Og man kan roligt sige, at samtalerne ikke har været helt så civiliserede som den, vi har nu.

- Bølgerne er gået højt. Der bliver bandet og svovlet. Der er rigtig mange følelser involveret.

Silkeborg har ikke gjort sig gældende i toppen af dansk fodbold, siden det i 2001 blev til bronzemedaljer og pokaltriumf. Og det er lige nu svært at se, hvordan klubben skulle komme derop igen, hvis ikke der lægges større planer, som eksempelvis fusionsplaner. Det rører dog ikke Henrik Pedersen.

Se også: Bankboss: Derfor har FCM brug for super-fusion

- Det ville ikke betyde noget at være med i toppen, for det ville ikke være Silkeborg. De folk, jeg snakker med, har det på den måde: 'Hellere 1. division end fusion.' Man er ikke interesseret i at fusionere med en anden klub bare for at være med i toppen.

Tror du, at fusionen kommer på et tidspunkt?

- Nej, det tror jeg faktisk ikke, og jeg håber det heller ikke. Se på, hvor mange år det tog at fusionere Herfølge og Køge. Og de to byer ligger tæt på hinanden, det er nærmest fra det ene byskilt til det andet. Men fra Silkeborg til Herning er der mange kilometer. Og så skulle man spille i Herning hver anden gang. Det ville ikke være Silkeborg mere. Og så kan det være lige meget.

19 kommentarer
Vis kommentarer