Annonce:
Annonce:

Sitet alle hader: Vi er klar til at afsløre danske klubber

Ekstra Bladet har været i kontakt med folkene bag Football Leaks, og de afslører, at de er klar til at publicere dokumenter om danske klubber, hvis de får fat i informationerne

Superliga-klubberne skal ikke vide sig for sikre, for Football Leaks vil også offentliggøre dokumenter fra dansk fodbold, hvis de får fingre i dem (Foto: Lars Poulsen)
Superliga-klubberne skal ikke vide sig for sikre, for Football Leaks vil også offentliggøre dokumenter fra dansk fodbold, hvis de får fingre i dem (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

De har afsløret hemmelige dokumenter, der viser, at Gareth Bale var verdens dyreste spiller, da han skiftede til Real Madrid. De har også offentliggjort kontraktdetaljer, der forklarer økonomi og klausuler i klubskifter for stjerner som Mesut Özil og Radamel Falcao.

Dagligt bliver tre-fire nye fortrolige dokumenter lækket fra mindre klubskifter i lande som Holland, Frankrig og Portugal. Spørgsmålet er, om det omstridte site Football Leaks også kunne finde på at afsløre dokumenter fra dansk fodbold, eller om det er for lille en liga.

- Hvis vi får relevante dokumenter om danske klubber, så vil vi selvfølgelig publicere det på vores side, skriver folkene bag Football Leaks i en mail til Ekstra Bladet.

Sådan så Bales offentligjorte kontrakt ud:

Og Falcao-aftalen:

Annonce:

Football Leaks, der kaldes fodboldens svar på WikiLeaks, er blevet beskyldt for at hacke og afpresse sig til deres informationer, men selv peger de på, at de bare har gode, anonyme kilder.

- Vi kan ikke gå i detaljer med, hvordan vi får informationerne. Det er et følsomt emne, men vi kan sige, at vi har gode kilder, skriver Football Leaks til Ekstra Bladet.

- Selvfølgelig er vi ikke hackere, vi er bare almindelige computer-brugere, lyder det.

- Men I offentliggør private og interne dokumenter. Gør I noget ulovligt, når I publicerer dette?

- Folk har ret til at kende sandheden, da nogle klausuler er en skam for sporten. Selv FIFA byder disse afsløringer velkommen. Vi er glade for, at FIFA-manager Mark Goddard bruger vores website og dets informationer til deres aktivitet, skriver Football Leaks som svar.

- Men hvorfor er det vigtigt, at disse dokumenter bliver publiceret?

- Fordi fodbolden behøver mere gennemsigtighed og regulering. Klubberne har ingen respekt for deres fans. Alt er tabu - både spillernes lønninger, kontrakter, klausuler, mellemregninger og så videre, skriver Football Leaks.

Annonce:

- Klubberne skjuler alt, og den stigende indflydelse fra agenter og brug af selskaber og bagmænd er et stort problem. Der er mange penge, der cirkulerer bag gardinerne, og selv ikke FIFA har en idé om, hvad der foregår, skriver Football Leaks.

Mesut Özils kontrakt (Screenshot)
Mesut Özils kontrakt (Screenshot)
 

Sitet er ikke overraskende upopulært i fodboldmiljøet, hvor Sporting Club de Portugal er gået så langt som til at politianmelde Football Leaks, efter de afslørede dokumenter om klubbens økonomi. Portugisisk politi skulle lige nu undersøge folkene bag sitet, som alle klubber og agenter har set sig sure på.

Football Leaks' arbejde foretages fra portugisiske og russiske servere. Ekstra Bladet har spurgt folkene bag sitet, hvor mange personer der står bag foretagendet, men det ønsker de ikke at svare på.

Spørgsmålet er nu, hvilken stor stjerne der er den næste, der får sine hemmelige kontraktdetaljer lækket af Football Leaks.

- Vi ved det ikke, for vi publicerer dokumentationen løbende, men I kan forvente mange, nye afsløringer. Ikke kun fodbold-transfers, men også om selskaber og bagmænds indblanden i fodboldklubber, skriver Football Leaks til Ekstra Bladet.

Annonce:

Football Leaks fik sit gennembrud i september 2015 og afslører dagligt nye hemmelige dokumenter fra fodboldverdenen, der frit kan downloades som PDF-dokumenter.

Afslører alt: Her er hjemmesiden klubberne hader

Skifte i nat: Liverpools ønskespiller i rekord-transfer

Don Ø afslører, at forholdet til Per Bjerregaard var ad helvede til:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: