Skræmmende statistik i Thorups nye klub: 19 trænere på 18 år

Når Jess Thorup efter al forventning bliver præsenteret i Gent, så bliver det i en klub, som har haft 19 trænere siden år 2000

Skræmmende statistik i Thorups nye klub: 19 trænere på 18 år

Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen og journalist Klaus Egelund giver en status på Jess Thorups skifte.

Jess Thorup bliver ikke den første dansker, der har sat sine ben i Gent, men han bliver den første danske træner i klubbens historie, hvis han ender med at skrive kontrakt med den belgiske klub.

Flere danske spillere har været i klubben gennem tiden, blandt andre Lasse Nielsen, som nu er i Malmö, har spillet for Gent.

Senest var det Anders Christiansen, der trillede bolden rundt på den belgiske bane, men han var kun i klubben et halvt år, før han vendte tilbage til Malmö, som han også var skiftet fra.

Klubben ligger i øjeblikket solidt plantet i midten af tabellen, hvor de har 12 point op til førstepladsen og 10 point ned til bunden.

Opholdet i Gent kan da også vise sig at blive kortvarigt, hvis det skal følge en af klubbens lidt kedelige traditioner.

De har nemlig haft 19 trænere på førsteholdet siden årtusindskiftet, hvis man vel at mærke medregner trænere på midlertidig kontrakt.

Klubben har hentet hele 14 trænere til jobbet, mens fem midlertidige trænere har taget vare på klubben, i perioden efter en anden har forladt jobbet.

De har altså tradition for at skifte flittigt ud på trænerposten, men det er ikke udelukkende på baggrund af fyringer, der er blevet skiftet ud.

Flere af trænerne har naturligvis også blot forladt jobbet, fordi de har fået bedre tilbud fra andre klubber.

En af de tidligere trænere har lavet dette nummer flere gange.

Norske Trond Sollied har været træner i klubben hele tre gange, men kun den sidste ansættelsesperiode fra 2011-12 førte til en fyring.

Flere belgiske medier spekulerede faktisk i, om Gent ville give Sollied endnu en kontrakt i klubben på trods af, at han ikke har trænet nogen klub i flere år, men sådan lader det altså ikke til at ende.

Den tidligere Ajax, Inter og Crystal Palace-træner, Frank De Boer, har også været nævnt i belgiske medier som kandidat til jobbet.

Danskeren fra heden ser dog ud til at tage pladsen for næsen af dem begge, og det bliver i så fald Thorups første job i udlandet.

Belgisk bombe: Storklub bejler til FCM-træner

Thorup er allerede på vej: Flyver til Belgien i aften

Mestrene chokerer - Talentmester afløser Thorup