Annonce:
Annonce:

Skuffet Ståle: Vi er frygteligt slidte

- Vi har svævet på en sky i 18 måneder, solgt spillere for 200 millioner – nu er det hverdag, og der skal vi vise, vi er stærke, siger nordmanden

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Der var norsk krigsdans i det tekniske felt, og Ståle Solbakken var yderst gavmild med uddelingen af synspunkter til kampens fjerdedommer midt i al solskinnet. FCK’s cheftræner er i hvert fald ikke slidt.

Men det er spillerne, siger Ståle Solbakken, der så et FCK-mandskab langt, langt fra sidste sæsons Champions League-standard indtage den nye sæson og reelt være heldige med 1-1 mod AaB.

Bagefter er han yderst afdæmpet, da han udlægger teksten efter en kamp, hvor Federico Santanders stive tå sørgede for 1-0 – og Jakob Blåbjerg skaffede et fortjent point til AaB i overtidens fjerde minut.

Du er vel næppe tilfreds?

Annonce:

- Nej, det er jeg ikke. For os var det ’a game of two halfs’ for nu at bruge en engelsk frase. Jeg var fornøjet med første halvleg, vi skabte chancer, scorede et mål og kunne have lavet et til – i anden halvleg var det modsat: Vi virkede frygteligt slidte allerede fra start, siger manden og fortsætter:

- Zilina-varmen, kunstgræs… Om det har taget SÅ hårdt på spillerne, det ved jeg ikke, men der var mange, der virkeligt kæmpede med fysikken i anden halvleg. Mange så utroligt trætte ud meget tidligt, og så bliver boldomgangen derefter. Selv reserverne så slidte ud. Vi kæmpede virkelig for at holde hovederne oven vande, konstaterer Ståle Solbakken.

Cheftræneren er formentlig – og forståeligt nok – ude i en solid gang fodbold-spin efter magtdemonstrationen sidste sæson.

- Turen til Zilina ramte os nok hårdere, end vi troede. Det er sjældent, vi har set så trætte ud, og det plejer vi ikke at gøre på dette tidspunkt. Der er jo mange nye spillere, og måske udtog jeg et fejl hold, fordi jeg ikke kender spillerne godt nok endnu.

Annonce:

- Sådan er det. Nu har vi spillet europæisk og en ligakamp, og så må vi bare se, om vi kommer på benene igen. Forhåbentlig går vi videre onsdag, og så kommer der nogle virkeligt svære kampe. Nu skal vi først og fremmest lade batterierne op, siger nordmanden.

Kasper Risgård (th) i duel med FCK's nye forsvarsbrød, Michael Lüftner. Foto: Nanna Navntoft
Kasper Risgård (th) i duel med FCK's nye forsvarsbrød, Michael Lüftner. Foto: Nanna Navntoft

- Vi ved jo, at i denne sæson bliver vi sammenlignet med de to måske mest perfekte FCK-hold rent spillemæssigt i FCK’s historie. De sidste 18 måneder har vi jo bare svævet på en sky, og nu har vi solgt spillere for 200 millioner, og det er mange, der er væk. Vi har solgt Amartey, Cornelius, Augustinsson, Delaney, Zanka, og så er Falk og Ankersen langtidsskadede, ikke sandt, så det er jo et helt hold. Vi må være mentalt forberedte på efter så lang tid på en sky, at det nu bliver hverdag – og der skal vi være stærke.

Hvor langt er I fra det, I var?

Annonce:

- Langt. Det siger sig selv. Siden den sidste ligakamp i sidste sæson blev fløjtet af, har jeg vidst, at det, der kommer nu, bliver et råt år på mange måder. Ikke fordi, jeg ikke tror, vi kan gøre det godt – men sammenligningsgrundlaget er jo et Champions League-år, hvor jeg vidste, holdet efterfølgende ville blive revet fra hinanden. Der er jo tilmed fire-fem spillere i truppen, vi kunne have solgt for gode penge, men vi har lavet den deal, at de skal spille en sæson mere. Sådan er det jo!

Er I færdige med at købe ind?

- Nu skal vi i hvert fald i et europæisk gruppespil, før vi tager den vurdering. Der er en økonomisk side af det her også.

Så det er dette hold, der skal spille jer videre i Europa?

- Ja, det er det!

Hvor bekymret er du?

- Jeg er ikke bekymret. Det skal nok komme til at gå godt. Hvis der er noget, der skal bekymre, så er det tids-aspektet. Vi kan jo ikke udsætte de europæiske kampe. Spillerne skal nok blive gode – spørgsmålet er, om de bliver det tidsnok. Det får vi at se om en uge eller to.

Dukket til sidst: FCK pebet ud af Parken

NY FCK'er: Det var en lettelse

FC København kan møde svenske mestre i CL-kval

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: