Sløve FCK heldige med point i Randers

Uafgjort blev den naturlige løsning på et tamt opgør mellem Randers og FCK

FC København havde langt fra en af sine bedste kampe ude mod Randers og fik lidt heldigt det ene point med hjem fra det jyske. (Foto: Lars Poulsen)
FC København havde langt fra en af sine bedste kampe ude mod Randers og fik lidt heldigt det ene point med hjem fra det jyske. (Foto: Lars Poulsen)

RANDERS (Ekstra Bladet): Det bliver ikke en kamp, som hverken Colin Todd eller Ståle Solbakken vil huske i lang tid, men begge trænere fik dog et point ud af deres holds anstrengelser i søndagens 1-1 opgør mellem Randers og FC København, der ikke bød på mange godbidder.

Opgøret blev ellers indledt i et højt tempo, og gæsterne fra hovedstaden var toneangivende og generelt et skridt foran værterne. FCK havde dog meget svært ved at finde rum mellem Randers-kæderne, og de store chancer blev det derfor ikke til, da opspillet som regel døde uden for feltet.

FCK forsøgte sit hurtige kombinationsspil og smed så hovedsageligt bolden på kanterne, hvor både backs og kanter havde flere gode indlæg mod Nicolai Jørgensen og Federico Santander, men løvernes angribere var i menneskehænder på Mads Fenger og Jeppe Tverskov, der matchede FCK'erne til fulde i luftspillet.

Randers' nye angrebsprofil Moussa Maazou har oplevet lidt af hvert i kinesisk fodbold. Især, hvor mange penge der er landet. (Foto: Ernst Van Norde) Randers FC Ny Randers-bomber: 'Der var 50.000 dollar i hver pose'

Randers arbejdede sig langsomt men sikkert ind i kampen, og som halvlegen skred frem, byggede de lyseblå finere op end københavnerne. Desværre for tilskuerne på stadion stod FCK-defensiven lige så bomstærkt og kompakt som hjemmeholdets, og derfor kom pulsen ikke over hvilepuls mange gange i første halvleg.

Faktisk var der blot ét skud inden for målrammen i de første 45 minutter, men Nicolai Poulsens ydersidespark sad sikkert lige i favnen på Robin Olsen.

Tempoet dalede altså gevaldigt efter de første ti minutter, der ellers gav håb om en rigtig fin fodboldkamp. Men det håb formåede de to hold langt fra at indfri. Mesterskabsfavoritterne fra FCK viste ikke spil af guldkaliber, mens Randers virkede mest opsat på ikke at blotte sig bagude.

Anden akt blev ikke meget bedre fra begyndelsen, og chancefattigt er gavmildt udtryk om kampen i det kronjyske den første time.

Alligevel blev de 5.705 fremmødte i Randers dog belønnet med en god chance efter 57 minutter, da Jeppe Tverskov lavede lækkerier efter et hjørnespark og sendte kuglen videre til Mads Fenger, der tæmmede den med brystet og flugtede fint mod mål.

Hobro Stortalent blev dobbelt målscorer i AaB-sejr

Robin Olsen klarede dog situationen ad to omgange, da svenskeren hurtigt var over den retur, han gav på afslutningen.

Efter 65 minutter havde Ståle Solbakken kedet sig nok på sidelinjen og satte derfor Andreas Cornelius ind i front. Han erstattede Youssef Toutouh, og Nicolai Jørgensen trak ud på kanten, hvilket gav en bedre offensiv dynamik fra superligaens førerhold.

Det gav dog også mere plads i den anden ende af banen, selv om det var i københavnernes højre side, at Randers spadserede igennem med knap 20 minutter tilbage på uret.

Se de to scoringer fra kampen lige her eller øverst i artiklen:

Mandla Masango fandt ud af det blå Mikael Ishak i venstre side. Svenskeren tog udfordringen op mod ‘Zanka’ og slog et tidligt indlæg, der fandt Kasper Fisker, som afsluttede det flotte angreb med at sende bolden forbi Robin Olsen til 1-0 efter 72 minutter.

Jesper Lange endte uden shorts, efter han udlignede til 2-2 i overtiden af opgøret mod SønderjyskE. (Foto: Claus Bonnerup) AGF Fest i overtiden: Her flår fans bukserne af AGF-helt

Så var der åbnet for sluserne i Randers, og FCK smed straks hæmningerne som en storbysmart 18-årig knægt på et randrusiansk diskoteksgulv. Det pres stod Jeppe Tverskov ikke for, da han fumlede bolden væk foran eget mål i en ellers ufarlig situation.

Federico Santander viste sin målnæse og takkede for chancen, som han iskoldt udnyttede ved knastørt at hamre læderet forbi Kalle Johnsson. - bare fem minutter efter føringsmålet faldt.

Begge hold gik benhårdt efter de tre point i slutfasen, men de helt store muligheder blev det ikke til, selv om mandskaberne forsøgte at kreere noget. Udeholdet var tættest på at trække det længste strå, men Kalle Johnsson reddede først et forsøg til hjørne fra Nicolai Jørgensen, og den efterfølgende dødbold blev headet på oversiden af overliggeren af Cornelius.

Derfor endte kampen ganske fortjent uden vinder.

93 kommentarer
Vis kommentarer