Slutspillet ændrer intet: Brøndby og FCK vælges først

Men i enkeltstående tilfælde kan en af de store godt fravælges, hvis eksempelvis AGF spiller en vigtig kamp i udskilningsløbet i bunden af ligaen

Her gennemgås den nye liga-struktur i Ekstra Bladets tv-studie.

Guldet er reelt placeret i Parken, og meget skal gå galt, hvis ikke sølvet havner på Vestegnen.

FC København og Brøndby har sat sig på Superliga-tronen, før det nye Superliga-slutspil skydes i gang om to uger. Spændingen i toppen er reelt udløst før de afsluttende ti runder, som begynder efter landskampen mod Rumænien.

På trods af den manglende spænding i toppen af ligaen ændrer TV 3 Sport og Discovery ikke overordnet strategi frem mod de afgørende kampe i landets bedste fodboldrække.

Vi vil skuffe færrest seere
Det bliver stadig FC København og Brøndby, der bliver de foretrukne hold at vise som henholdsvis første- og andetvalget på TV 3+ og Canal 9.

- Det er en god strømpil for os at skuffe færrest seere. Derfor vælger vi altid den kamp som førstevalget, hvor interessen fra seerne er størst, siger Peter Nørrelund sportschef på TV 3 Sport.

Ugens kamp i Superligaen vises på TV 3+, og det har i langt de fleste tilfælde været enten Brøndby eller FC København, der har været den ene part.

(Artiklen fortsætter under tv-klippet)

Wilczeks hattrick sikrer BIF-sejr

- Efter 20 år som broadcaster har vi materiale og en rigtig god fornemmelse for, hvilke kampe der er størst interesse for hos seerne. Hvem har så ret? Det, vil jeg mene, er dem, der har forstand på seernes tv-mønster, påpeger Peter Nørrelund og uddyber:

- Man behøver ikke researche meget i kampvalg for de kommende kampe for at konstatere, at FC København og Brøndby er de mest populære klubber at vise. Derfor vil det overraske mig, hvis ikke FC København eller Brøndby bliver førstevalget på TV 3+ hver uge, forklarer han.

Anders Bay, sportsdirektør hos Discovery, er bestemt ikke uenig:

- Brøndby og FCK har altid et forspring i forhold til de andre klubber, når vi vælger kampe. Fanbasen er bare større, og seertal er jo vores eksistensgrundlag, pointerer han.

AGF kan trække seere
Peter Nørrelund holder dog en lille dør på klem i forhold til, hvad der sker i nedrykningskampen hos AGF.

- AGF har en solid og fast tv-skare, og skal de spille en kamp af afgørende betydning, vil den godt kunne konkurrere med FC København og Brøndbys kampe, understreger han.

I øvrigt en betragtning som Anders Bay, sportsdirektør hos Discovery, er helt på linje med.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at der kommer flere runder, hvor den næstbedste kamp – andetvalget som vi viser på Canal 9 - bliver en kamp mellem eksempelvis OB og AGF.

(Artiklen fortsætter under tv-klippet)

Hjemmebanekrisen fortsætter for AGF

- Alt tyder på, at både guldet og sølvet i Alka Superligaen er fordelt. Derfor kommer vi også til at sætte udskilningsløbet i bunden på dagsordenen. Her er der garanti for drama, siger Anders Bay.

Sportscheferne forventer øget tv-interesse de kommende måneder, hvor der bliver mange afgørende kampe for liv og død. Specielt i bunden af ligaen.

- Det sportslige spændingsmoment kan man ikke kontrollere. Men det er stadig vores erfaring, at de fleste seere hellere vil se FC København eller Brøndby spille mod FC Midtjylland frem for en kamp mellem Silkeborg og Horsens.

Peter Nørrelund har som tv-udbyder ikke haft nogen som helst indflydelse på strukturen i Superligaen. Men han er ikke tilhænger af, at ligaen blev udvidet fra 12 til 14 hold.

- Strukturelt er det et problem, at ligaen har 14 hold. Dansk topfodbold er ikke til 14 hold. Det var blevet et væsentligt stærkere produkt, hvis Superligaen var gået den anden vej. Fra 12 til 10 klubber, påpeger Peter Nørrelund.

Tirsdag morgen sætter programudvalget sig sammen for at planlægge kampprogrammet frem mod de afgørende kampe i sæsonen. Programmet ventes offentliggjort senere tirsdag, hvorefter tv-stationerne i forlængelse heraf vælger kampene, som de ønsker at sende.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Grædefærdig Rondon sender hilsen til McCarthy
Frantsen ser frem til at klø på
Bo Henriksen om Rune Frantsen: Bedste back i 1. division
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen