Smed stjernen på bænken - reddet til sidst

FC Midtjylland fik til slut hevet en smal sejr hjem i premieren, hvor Jakob Poulsen var bænket

Highlights: Indskiftede Mikael Anderson blev det store helt for FCM, da Esbjerg blev dukket til slut. Video: Discovery Networks Danmark

HERNING (Ekstra Bladet): FC Midtjylland åbnede den ny Superliga-sæson på spektakulær vis. Ikke på grønsværen. Slet ikke.

Her blev det til en kneben åbningssejr på 1-0 over Esbjerg, idet sidste sæsons sølvvindere i de døende minutter fik hul på bylden, da hjemvendte Mikael Anderson sendte MCH Arena i eufori.

Dermed blev den 21-årige kantspiller helten på en dag, hvor midtjyderne varslede nye tider. Kenneth Andersen havde nemlig valgt at bænke sin anfører og normale omdrejningspunkt, Jakob Poulsen.

Det var næsten helt naturstridigt at se Jakob Poulsen demonstrativt spankulere rundt, mutters alene, på græstæppet i pausen, mens resten af spillerne var søgt mod katakomberne. Det lignede et statement fra anføreren om, at han ikke var enig i, han skulle bænkes.

Manglede midtjyderne så ’Polle’?

Tja, som kampbilledet udviklede sig, kunne man sagtens have brugt flødefoden til det hav af dødbolde, FCM fik. Men det har selvfølgelig været en del af overvejelserne hos Kenneth Andersen og co. Evander og nyindkøbte Paulinho sparkede bare ikke med brasiliansk magi.

Ulvene fik heller ikke spillet sig til de store, åbne chancer. Igen er den nemme forklaring, at Poulsens overblik manglede. Forklaring fra det midtjyske lyder dog, at Poulsen ganske enkelt ikke har haft niveauet i opstarten.

Først til sidst i første halvleg fik midtjyderne spillet sig frem til lidt. Særligt på temposkift fra Gustav Wikheim. I to omgange fik Junior Brumado ikke afsluttet ordentligt med hovedet.

Det gjorde Erik Sviatchenko til gengæld i anden halvlegs begyndelse – dog i egen ende. En hjørnesparkskombination for gæsterne endte i hovedet på Sviatchenko, der kanonerede kuglen på egen overligger.

Så var værterne advaret, men kort efter blev der igen skudt med skarpt mod ulvene, og Jacob Lungi sendte bolden i nettet efter en retur fra Jesper Hansen. Det lignede en scoring, men Anders Poulsen og hans team annullerede korrekt målet, fordi armen blev brugt. Stærkt og hurtigt dommerarbejde.

Til gengæld var der noget mere tvivl om en kendelse lige forinden, da det bestemt lignede, at Kian Hansen havde hånden på i feltet. Anders Poulsen undlod at fløjte, men det bliver næppe den sidste ’hands’-situation, der kan diskuteres denne sæson. Desværre.

Men FCM fik altså med møje og besvær hevet en smal åbningssejr hjem efter en ellers rædderlig anden halvleg. Og heldigvis for midtjyderne fik man i Mikael Anderson noget andet at tale om end en bænket anfører.

Se også: FCK handler hurtigt: Her er Joronens afløser

Se også: Midtbanespiller lejes ud til Silkeborg og er færdig i AaB

Se også: AGF-fans gider ikke mere: Det er et drastisk skridt

1 af 8 Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
2 af 8 Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
3 af 8 Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
4 af 8 Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
5 af 8 Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
6 af 8 Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
7 af 8 Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
8 af 8 FCM hentede tre point uden Jakob Poulsen. Foto: Johnny Pedersen
93 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere