Smilende Ståle: En god aften på slidte ben

FCK-træneren var lettet over at slå toprivalerne og forudser, at han nu skal rotere mere på holdet i den sidste del af sæsonen 

Følg Fodbold
Følg Superligaen

Der er aldrig nogen garanti for, at Ståle Solbakken smiler efter en sejr. For den ærgerrige nordmand har normalt hovedet fuld af analyser af alle slags.

Men der var en antydning, da FCK-træneren efter 2-1 sejren over FC Midtjylland konstaterede:

- Ja, det blev en god aften. Jeg er meget tilfreds med at vinde på en aften, hvor vi ikke har så stor kontrol i første halvleg, men hvor vi viser mere overskud i den anden.

- En 1-0 føring er altid farlig. De skaber ikke meget, men så kommer der en dødbold. Så vi må takke Jan for at trække os op igen. Alt i alt er det meget tilfredsstillende at slå det andet tophold på en aften, hvor der var plads til forbedringer.

- Nogle gik lidt ned fysisk. Det er naturligt. Vi har spillet over 30 kampe i det her efterår, og mange har været rundt om jordkloden, siger Ståle Solbakken.

Nordmanden henviser til, at flere af hans profiler har været afsted med deres respektive landshold i den forgangne uge.

- Vi har først været samlet siden fredag til træning, så det kan have noget med det at gøre.

- Det er klart, at FCM har haft en anden forberedelse til kampen end os, siger Solbakken.

FCK-manageren vil i den resterende del af efterårssæsonen overveje at rotere endnu mere på holdet for at fordele spilletiden.

Han var ikke med på, at sejren var ekstra vigtigt, fordi de seneste fem kampe mod rivalerne er gået deres vej.

- Ahr, vi vinder jo 80-90 procent af vores kampe mod dem her i Parken. Det er i Herning, vi har problemer, sagde Ståle Solbakken, som er er imponeret over begge mandskabers pointtotal på nuværende tidspunkt af sæsonen.

- Begge hold har taget et højt pointsnit, og i forhold til at vi spiller i Europa, er det rigtigt fornemt. FCM er stærke på kontraer og dødbolde, og de kommer ikke til at tabe mange kampe, så det er selvfølgelig rart at komme tre point foran.

Før han kunne juble over Jan Gregus’ afgørende træffer, havde han i fire minutter kunnet ærgre sig over FCM’s udligning på en dødbold.

- Vi stod ellers rigtig godt på deres standardsituationer. Det var måske deres dårligste af dem, som de scorer på, sagde han og forklarede opskriften:

- Vi var ikke stressede og begyndte at løbe rundt i kaos i feltet. Vi holdt positionerne og mødte bolden. I Herning har det været for meget mand-mand. Her var det mere zoneopdækning.

FCK slår FCM efter kæmpe drama

Superliga-profiler røg i totterne på hinanden: - Vi har talt ud

Efter første nederlag som cheftræner: Nu skal vi vide, hvad vi er lavet af

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind