Smittekaos i Brøndby: Fans kan ånde lettet op

Corona-smitten stiger i Brøndby Kommune, og det kan resultere i, at kommunen risikerer at lukke ned, men det til trods er der gode nyheder for BIF-fans

Også Brøndby-spillerne kan ånde lettet op over, at de fortsat kan have fans på stadion. Se da Brøndby-spillerne gik på banen med tilskuerne tilbage på tribunerne

Selvom smittetallene i Brøndby Kommune er på vej i den forkerte retning, så kan dem med billetter til søndagens topbrag på Brøndby Stadion ånde lettet op.

Superliga-ordningen blev genindført i midten af april måned, og med den er der igen fans tilbage på tribunerne.

Superligaen arbejder på en meget stor ændring. Den kan du læse mere om her.

Fansenes tilbagetog på de danske stadioner kommer efter en periode med fald i smittetallene, men efter den seneste genåbning af de danske samfund begynder tallene så småt at stige igen.

Én af de kommuner, der er særlig hårdt ramt er Brøndby Kommune, der torsdag eftermiddag registrerede 275 smittede per 100.000 indbyggere. Derfor flirter kommunen lige nu med en automatisk nedlukning.

Trods stigende smittetal bliver der ikke tomme tribuner i Brøndby. Foto: Jens Dresling
Trods stigende smittetal bliver der ikke tomme tribuner i Brøndby. Foto: Jens Dresling
 

Alligevel skal Brøndby IF og de mange tusinder fans, der skal på stadion, ikke bekymrer sig om, hvorvidt søndagens kamp mod FC Midtjylland skal spilles uden tilskuere, hvis kommunen bliver tvunget til at lukke ned.

Forklaringen er, at udendørs idrætslokaliteter ikke er omfattet af den kommunale nedlukning.

Det oplyser Kulturministeriet i en mail til tipsbladet.dk.

- Udendørsfaciliteter på et stadion er ikke omfattet af nedlukningen, og der kan fortsat inviteres tilskuere på den del af stadion, som er udendørs.

Helt fri af den kommunale nedlukning går Brøndby IF dog ikke.

- Hvis stadion har indendørs lokaler, så vil disse blive omfattet af nedlukningen, skriver kulturministeriet i samme mail til tipsbladet.dk.

En nedlukning vil derfor få betydning for klubbernes muligheder for at bespise sponsorer og andre gæster. Derfor er Brøndby IF nødt til at rykke arrangementer før kampen uden for eller helt aflyse dem, hvis en nedlukning træder i kraft.