Snød for åben skærm - nu får Superliga-træner historisk straf

Adolfo Sormani skal afsone fem karantænedage for at være i kontakt med sin stab under kamp trods karantæne

Følg Fodbold
Følg Superligaen

Fem spilledages karantæne.

Sådan lyder straffen til Vejle-træner Adolfo Sormani for at være i kontakt med sin stab under mandagens Superligakamp mod Horsens på trods af, at han afsonede karantæne.

Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans i en pressemeddelelse.

- Efter kampen modtog Fodboldens Disciplinærinstans en indberetning fra kampens videoobservatør, hvor det fremgik, at Sormani var i elektronisk kontakt med en assistenttræner i Vejles tekniske område, hvilket også fremgik af tv-billeder.

- På baggrund heraf og efter indsigelse fra Horsens og efterfølgende redegørelse fra Vejle har Fodboldens Disciplinærinstans på den baggrund idømt Sormani fem spilledages karantæne, lyder det i pressemeddelelsen.

Allerede under opgøret mellem Vejle og Horsens kunne TV3 Sport vise billeder, der tydeligt dokumenterede, at Adolfo Sormani var i kontakt med et medlem af trænerstaben, der forsøgte at skjule kommunikationen bag hue og halsedisse.

Efterfølgende afviste Vejle-træneren alle anklager, men den forklaring faldt altså ikke i god jord hos Fodboldens Disciplinærinstans, der har stanget en historisk lang karantæne på fem dage ud til italieneren.

I Vejle Boldklubs egen redegørelse havde klubben bedt disciplinærinstansen straffe de medvirkende personer og ikke klubben, da den ikke kendte til det mulige regelbrud.

Alligevel er det blevet vurderet, at Vejle Boldklub har til ansvar at sikre, at de ansatte overholder og respekterer regler for karantæne. Fordi klubben ikke har sikret det, har Vejle Boldklub udvist usportslige og illoyal adfærd i strid med DBU's love.

Ekstra Bladet har talt med Vejles pressechef, Morten Pelch. Han understreger, at Adolfo Sormani også er Vejle-træner, når karantænen er udstået. Derudover har klubben ikke yderligere kommentarer. Indholdet af personalesamtaler holdes internt, som det formuleres.

Disciplinærinstans tygger på Vejle-redegørelse i telefonsag

Fanget på tv - overvejer sag mod superliga-træner

Anklaget for regulær snyd - Superliga-klub afviser alt

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind