SønderjyskE holder presset på FCK

Marc Dal Hende var igen en afgørende faktor, da Viborg blev besejret 2-0

SønderjyskE hænger fuldstændig på FC København i toppen af Superligaen efter endnu en sejr. Denne gang over Viborg, der blev slået med 2-0 hjemme i Haderslev. (Foto: Christer Holte)
SønderjyskE hænger fuldstændig på FC København i toppen af Superligaen efter endnu en sejr. Denne gang over Viborg, der blev slået med 2-0 hjemme i Haderslev. (Foto: Christer Holte)

HADERSLEV (Ekstra Bladet): Marc Dal Hende scorede sit tredje mål i fem kampe, mens Jeppe Simonsen kom ind fra bænken og cementerede tingene med scoringen til 2-0 i overtiden.

Dermed sørgede SønderjyskE for at fastholde presset på guldfavoritterne fra FC København - og selv kom klubben et skridt nærmere til at få opfyldt drømmen om sølvmedaljer og europæisk deltagelse for første gang i klubbens historie.

6345 tilskuere var vidner til den ny triumf på en strålende solbeskinnet aften i Haderslev, hvor trommeslageren bankede taktfast løs på sit instrument fra første til sidste minut og publikum sang om Europa League.

Succesholdets træner Jakob Michelsen valgte for fem kampe siden at prøve den normale kantspiller Dal Hende på pladsen som venstre back, fordi Joao Pereira blev skadet, og den disposition har altså været en mega-succes.

Og matchvinderen beviste samtidig, at han er en hård hund. Han måtte til behandling for en flænge ved øjet umiddelbart før han bandage-indpakket steg til vejrs og pandede Marcel Rømers fine aflevering i nettet i det 25. minut.

Se Marc Dal Hendes kraftfulde hovedstødskasse lige her:

Samme Rømer er i øvrigt en anden ny profil, der markerer sig stærkere og stærkere på SønderjyskE-holdet, der nu har vundet fem kampe på stribe.

Og selv om alt ikke var lige godt mod Viborg.

Gæsterne fik i perioder lov til alt for meget. Og det kunne have kostet i 2. halvleg, hvor Viborg flere gange var nærgående. Men topholdet slap altså med skrækken, og det vidner om, at holdet har den stabilitet og den medgang, som man skal have for at være tophold.

Allerede nænte og stærkt spillende Marcel Rømer var selv meget tæt på at bringe Viborg, inden han stop for oplægget til Marc Dal Hendes 1-0-mål. Efter smukt opspil og et par smarte træk inde i feltet, fyrede han et behersket indadskruet spark af med venstrebenet.

Auri Skarbalius må undvære fire spillere til torsdagens kamp i Randers. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Brøndby i midtbanekrise: Fire mand er væk

Peter Friis Jensen var chanceløs, men uheldigvis for SønderjyskE prellede det fornemme forsøg af på stolpen. Marc Dal Hende kunne have slået til en gang mere inden pausen, men fik flyvende ikke ordentlig ram på bolden med hovedet på et indlæg fra Simon Kroon i højre side.

Viborg blev aldrig rigtigt farlige før pausen, selv om gæsterne havde en del spil efter hjemmeholdets føringsmål. Hver gang der var optræk til noget farligt greb velspillende Marin Skender i målet in. med stor sikkerhed, og han var altså også på sin post, da det i 2. halvleg begyndte at brænde mere på, inden Jeppe Simonsen med sit brag af et mål sørgede for, at hjemmepublikummet kunne ånde lettet op.

16 kommentarer
Vis kommentarer