10 måneder i udlandet: Nu vender Superliga-profil hjem

Johan Absalonsen er tilbage i Superligaen efter et års fravær

Han har to A-landskampe for Danmark og har spillet 309 Superliga-kampe for Brøndby, OB, FCK, AC Horsens og senest SønderjyskE, men siden juli 2017 har han spillet i australske Adelaide United.

Nu vender 32-årige Johan Absalonsen hjem til Superligaen, og det til den samme klub, som offensivspilleren forlod for knap et år siden - altså SønderjyskE.

- Look who's back! Johan Absalonsen bliver lige nu præsenteret i loungen som ny SønderjyskE spiller. Han vender hjem fra Australien og Adelaide United, på en 1 årig kontrakt! #VelkommenJohan, skriver SønderjyskE på Twitter.

- Johan Absalonsen er en fantastisk fyr, som leder med det gode eksempel på banen og i omklædningsrummet. Vi kender hinanden ud og ind efter fem, gode sæsoner, så han vil også kunne bidrage fra første fløjt, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til klubbens Facebook-side.

- Han kommer til at spille en vigtig rolle igen for os, og han har stadig en masse at give af. Det viste han inden han rejste Down Under, og han har i den grad også vist det i Adelaide United.

I Adelaide spillede Absalonsen 12 af 28 kampe og scorede senest i marts måned mod Newcastle Jets. Det blev til en femteplads i den regulære sæson, og klubben blev elimineret inden semifinalerne.

Da Absalonsen i juli skiftede fra SønderjyskE til Australien var forventningerne store.

- Jeg er begejstret. Det er en dejlig by og et dejligt land. Det er specielt for mig at skulle bo her sammen med min familie. Jeg spillede i Danmark i 14 år, og nu ville jeg gerne have en ny udfordring. I de seneste par år har jeg drømt om at komme til Australien og spille fodbold. Nu kom muligheden, og jeg er meget glad for, at det endte med at blive her i Adelaide, hvor vi som familie kan slå os ned og have det godt, sagde Absalonsen ved klubskiftet sidste år til den australske klubs hjemmeside.

I Danmark spillede Absalonsen for SønderjyskE fra 2012 og frem til sidste sommer, mens seniorkarrieren blev indledt med at være en del af Michael Laudrups mesterhold i Brøndby. Siden kom han hjem til OB og videre til FCK, og det blev også til at kort ophold i Horsens, inden han fandt sig til rette i Haderslev, hvor han nu er tilbage.

Absalonsen scorer mod Brøndby i marts 2015. Foto: Gregers Tycho
Absalonsen scorer mod Brøndby i marts 2015. Foto: Gregers Tycho

Hjælp Åge Hareide med at udtage landsholdet (Foto: Philip Davali) Landsholdsfodbold Hvem skal på landsholdet? Her er Danmarks 100 bedste spillere

Marvin Schwäbe har de to seneste sæsoner været udlejet fra Hoffenheim til Dynamo Dresden i 2. Bundesliga. Foto: All Over Press Brøndby Brøndby intensiverer målmandsjagt: Men ønskespilleren er for dyr

FC Midtjylland På vej med opsigtvækkende handel: Nu spiller guldvindere med transfermusklerne

De danske mestre anno 2017/18 er FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger Sport og Spil GULD-TV: 40 minutter om FC Midtjyllands vej til succes

7 kommentarer
Vis kommentarer