AaB tilbage på sejrskurs

Anders K. Jacobsen, to gange, og Nicklas Helenius sørgede for scoringerne, da mestrene tog revanche mod SønderjyskE

Anders K. Jacobsen hakkede to i kassen søndag eftermiddag. (Foto: René Schütze)
Anders K. Jacobsen hakkede to i kassen søndag eftermiddag. (Foto: René Schütze)

HADERSLEV (Ekstra Bladet): De danske mestre fra AaB kom tilbage på vinderkurs efter fem kampe uden sejr. 3-0 blev det i udekampen mod SønderjyskE med 3615 tilskuere som vidner på tilskuerpladserne.

Og dermed fik nordjyderne ikke bare revanche for det nylige formædelige 1-4-nederlag på eget græs til samme hold, men Kent Nielsen-tropperne hænger også på i kampen om den bronze- og Europa League-plads, der er så billigt til salg i denne sæson.

AaB var klart bedst i en kamp, der ikke bød på meget at råbe hurra for. Specielt ikke i 1. halvleg, hvor et langskud fra Thomas Enevoldsen – klaret af Marin Skender - var noget nær det eneste, der kan beskrives som en afslutning med et rimeligt format.

Men efter pausen begyndte hjemmeholdets forsvar at holde åbent hus. Og det sagde gæsterne tak for. Først fik Nicklas Helenius en stor chance, men han sendte i fri position bolden ind i benene på Marin Skender – frem for i netmaskerne.

Til gengæld svigtede Anders K. Jacobsen ikke, da han fik chancen nogle minutter senere. Han afsluttede usvigeligt sikkert fladt til venste for Skender, da han blev spillet flot fri af Nicolaj Thomsen, og det var også ham, der lukkede ballet med et hovedstødsmål kort før sidste dommerfløjt.

1-0-scoringen var en forløsning for AaBerne som resulterede i, at kampen reelt blev afgjort allerede minuttet efter. Igen snorksov man i SønderjyskE-forsvaret på en dybdeaflevering – og denne gang svigtede Nicklas Helenius ikke, selv om han kom langt ud i siden inden afslutningen.

Dermed nettede den tidligere topscorer for anden kamp i træk – og forhåbentlig er det udtryk for, at han er på vej til at genfinde det fodboldmæssige jeg, som han havde før det mislykkede ophold i Aston Villa.

SønderjyskE havde stort set intet at b yde på i den kamp, og der er behov for, at der kommer anderledes boller på suppen i de kommende kampe – ellers risikerer holdet for alvor at blive involveret i nedrykningskampen.

Den skærpede situation i bunden er blevet en realitet samtidig med, at man spændt venter på, hvem der skal overtage trænerjobbet efter Lars Søndergaard, der som bekendt skal til AaB.

Før kampen mod nordjyderne bebudede sportschef Hans Jørgen Haysen, at der kan ventes en afklaring indenfor en uge.

Tidligere pegede pilen meget varmt på Johnny Mølby, men flere forlydener sender nu ham i retning af Viborg – enten til sommer eller når Auri Skarbalius har kontraktudløb til vinter. Derfor popper Ove Pedersen og forholdsvis ubekendte Jacob Michelsen, der med succes har stået i spidsen for Skive i 1. division i denne sæson, nu op som de hotteste emner.

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere