Sønderjyder dropper anklage om matchfixing

Det lugtede langt væk af svindel, da SønderjyskE tabte træningskamp til rumænere i Tyrkiet. Men Superliga-klubben vil ikke forfølge sagen

Lasse Vibe var en af flere spillere, der undrede sig over afviklingen af kampen. (Foto: Claus Bonnerup)
Lasse Vibe var en af flere spillere, der undrede sig over afviklingen af kampen. (Foto: Claus Bonnerup)

Selvom det 'bare' var en træningskamp, så var spillere og trænere fra SønderjyskE ualmindeligt stramme i betrækket efter 0-1 nederlaget til rumænske FC Brasov under en træningslejr i Tyrkiet.

For enten havde kampens dommer en dårlig dag udover det sædvanlige, da han godkendte det rumænske sejrsmål trods en metertyk offside, det ikke krævede dommereksamen at få øje på.

Eller også var der tale om et klokkeklart eksempel på matchfixing.

I SønderjyskE hælder man mest til sidstnævnte teori, men klubben har alligevel valgt ikke at forfølge sagen yderligere.

Se også: Superliga-profil: Vores kamp var matchfixet

- Vi var med i en fodboldkamp i går (mandag, red.), hvor der var nogle pudsige kendelser, men vi har ikke noget belæg for at sige, at der var tale om matchfixing. Vi fik en mindre god oplevelse, men det er ikke en sag, vi vil gå videre med, siger sportschef Ole Nielsen til TV2.

De danske spillere følte sig helt overbeviste om, at der var tale om bevidst snyd, og Ole Nielsen erkender, at der er belæg for mistanken.

- Der var nogle offside-kendelser, som virkede meget pudsige. Blandt andet så vi flere gange, at linjevogteren vinkede os offside, selvom vi var flere meter onside. I anden halvleg undlod den samme linjevogter at vinke, selvom en af modstandernes spillere var flere meter offside. Ved målet får en af vores spillere sparket bolden væk en halv meter før stregen – i hvert fald ifølge de kilder, der sad nede ved stregen. Den blev alligevel vinket inde. Dårlige dommere har alle klubber oplevet før, men det her var ekstremt, siger Ole Nielsen.

Se også: Klubskifte for SønderjyskE-topscorer lurer

Alligevel bliver episoden ikke bragt op hos hverken DBU eller andre instanser.

- Vi har ikke noget belæg overhovedet for at tro, at der skulle være nogle, der havde andre interesser end at dømme en god og fornuftig fodboldkamp, forklarer Ole Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere