Kritik: SønderjyskE har et mentalt problem

- Når et hold går på banen, så skal det være ligesom den scene i 'Braveheart', hvor krigerne viser røv til fjenden, siger SønderjyskE's tidligere mentaltræner Henrik Zarp

Tommy Bechmann med den ærgerlige attitude. SønderjyskE's tidligere mentaltræner Henrik Zarp mener, at klubbens spillere mangler udstråling og gejst. (Foto: Jens Dresling)
Tommy Bechmann med den ærgerlige attitude. SønderjyskE's tidligere mentaltræner Henrik Zarp mener, at klubbens spillere mangler udstråling og gejst. (Foto: Jens Dresling)

Det er ikke så mærkeligt, at SønderjyskE efter en ellers god start på sæsonen nu er kommet i nedrykningsfare. Det mener klubbens tidligere mentaltræner, Henrik Zarp, der blev sparret væk i sommer.

- Det er ikke fordi, jeg skal være mentaltræner i SønderjyskE, at jeg siger det. Jeg har fået et andet job som mentaltræner, i Shield Risk Consulting, hvor vi også arbejder med blandt andre fodboldspillere.

- Men jeg har da følelser for klubben. Jeg arbejdede der i fem år som både målmandstræner og mentaltræner. Jeg påpegede, at man ville få et problem, da jeg stoppede. Og nu har man fået præcis det problem.

- De mangler udstråling og gejst, og det var præcis det, vi tidligere havde i holdet. Jeg arbejdede intensivt med hver spiller. Det handlede ikke mindst om alt det, der skete for den enkelte, når han ikke havde fodboldstøvler på. Ting på hjemmefronten, pres fra agenter, pres fra klubben, dårlig søvn, hold i nakken.

Skal vise røv til modstanderne
- Tit hører man fra et hold, at de 'ikke lige var der på dagen'. Men om det regner eller sner, så er vilkårene for to hold de samme. Det vidste SønderjyskE-spillerne tidligere. Jeg arbejdede meget med at løfte den enkelte spiller med peptalk, når det var nødvendigt.

- Når et hold går på banen, så skal det være ligesom den scene i 'Braveheart', hvor krigerne viser røv til fjenden. De skal gå på banen med fråde om munden, og det gjorde spillerne i SønderjyskE. Der var den der SønderjyskE-ånd. Men den er forsvundet det sidste halve år, mener den tidligere Farum- og Fremad Amager-målmand.

SønderjyskE's sportschef Ole Nielsen har været ude med kritik af klubbens målmænd, ligesom han har henvist til de mange skader, klubben har været ramt af - men de forklaringer er for nemme, mener Zarp.

- Ole er chef og skal finde en årsag. Jeg har et godt forhold til Ole. Nu har han gået ud og revset nogle spillere, og det sætter sig jo også mentalt i de pågældende spillere. Men jeg forstår godt Ole frustration.

- Det er bare vigtigt at forstå at kampe vindes oppe i hovedet. Jeg vil vove den påstand, at det mentale er vigtigere end det fysiske i den enkelte kamp. For man kan snyde fysikken via det mentale, konstaterer Henrik Zarp.

Sportschef: Fejl og skader afgørende
Ole Nielsen er ikke enig i sin tidligere kollegas betragtninger.

- Nej, det kan jeg ikke genkende. Hvis man ser vores kamp mod Silkeborg forleden, en ekstremt vigtig kamp, så bliver der både skabt chancer og arbejdet benhårdt. Men hvis man har set kampen og har lidt fodboldindsigt, så kan man også se, at der bliver begået nogle fejl, som koster mål. Og det kan jo ikke være meningen, at man skal dække sine egne spillere op, siger Nielsen.

- Vi har løbende haft skader på 4-8 spillere ad gangen, nogle op til tre-fire måneder. Vi har blandt andre haft vores islandske landsholdsspillere Hedinson og Jonasson skadet, Salami, Troest, U20-landsholdspilleren Jacob Mussmand. Vi har måttet skifte meget ud i bagkæden. Det er en del af forklaringen.

- Zarp kan have sin egen mening. Det vil jeg slet ikke kommentere, lyder det fra sportschefen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen