Hattrick af Macena

Gilberto Macena havde for alvor fundet de brasilianske dansetrin frem til dagens opgør mod SønderjyskE

Gilberto Macena gjorde det onde ved SønderjyskE. (Polfoto: Jesper Dall)
Gilberto Macena gjorde det onde ved SønderjyskE. (Polfoto: Jesper Dall)

AC Horsens blev søndag eftermiddag forvandlet fra den gule fare til den Gil(e) fare - Gilberto Macena var nemlig manden bag en fortjent sejr til Johnny Mølbys tropper.

Helt objektivt er et opgør mellem SønderjyskE og AC Horsens ikke noget, der får tænderne til at løbe i vand på den neutrale fodboldfan, men Haderslev Stadion var der for alvor budt op til dans - og der var altså Gilberto Macena, der ledte dansen.

Brasilianeren var i hopla og tilspillede sig flere store chancer - ofte i flot samspil med Henrik Toft.

Toft som oplægger
Begge Horsens-kasser blev sat ind af Macena - og begge med netop Henrik Toft som oplægger.

Først scoring faldt allerede efter fem minutter, hvor Henrik Toft forlængede et hjørnespark til bageste stolpe, hvor Macena kom farende og sendte bolden med hovedet forbi en flagrende Nathan Coe.

Inden Macena og Toft tryllede ved Horsens andet mål, fik Hedinsson udlignet for SønderjyskE, men føringen holdt kun fem minutter.

Efter 30 minutter spillede Henrik Toft frækt Gil fri med hælen i feltet, og brasilianeren svigtede foran SønderjyskEs mål.

Helt åbent
Efter pausen pressede SønderjyskE på for en udligning og havde gennem hele halvlegen flere store chancer, men Søren Jochumsen kom i vejen for det meste - og resten sparkede de sønderjyske spillere ved siden af målet.

Presset på Horsens-målet gav dog flere åbne chancer i den modsatte ende, hvor Macena kunne have sikret sig et hattrick, men efter et flot træk valgte han at sende bolden lige i favnen på Nathan Coe.

Kort efter bliver Gilberto Macena, det resulterede i et helt korrekt dømt straffe til AC Horsens, men Niels Lodberg valgte den arrogante tilgang, og i stedet for at bringe AC Horsens afgørende foran, chippede han bolden over mål.

Andet gule kort
Midt i halvlegen måtte SønderjyskEs målscorer Hedisson forlade banen efter sit andet gule kort. Det fik han for et alt for højt løftet ben mod Morten Rasmussen.

I overtiden fik Thomas Hansen en kæmpe chance for at udligne og sikre hjemmeholdet det ene point, men han fik ikke hovedet ordentligt på et indlæg, og i stedet blev det til en Horsens-kontra, og hvem andre end Gilbert Macena dukkede op og fik i kampens døende sekunder sikret sig sit flotte hattrick.