SønderjyskE må låne til lønnen

Alle pengene er væk i SønderjyskE, der skal skaffe 30 millioner kroner for at overleve som klub

Højt at flyve –  dybt at falde. SønderjyskE er banket i bund under finanskrisen. Det betyder, at der ikke er kapital til hverken lønninger eller nyinvesteringer i de tre store afdelinger –  fodbold, ishockey og håndbold. Foto: jesper dall
Højt at flyve –  dybt at falde. SønderjyskE er banket i bund under finanskrisen. Det betyder, at der ikke er kapital til hverken lønninger eller nyinvesteringer i de tre store afdelinger –  fodbold, ishockey og håndbold. Foto: jesper dall
De behøver ikke rode særlig længe i pengekassen, når der skal udbetales månedslønninger til Superligaspillerne, ishockeyspillerne eller håndboldfolket i SønderjyskE. Kassen er nemlig tom.

Situationen er kritisk og kan snart blive alvorlig, hvis der ikke kommer et par pengemænd med en papkasse.

– Vi er i en situation, hvor vi må låne til at betale lønninger hver måned. Det kan man kun blive ved med, så længe man har en god bankforbindelse. Men det er jo ikke en model, der er holdbar på længere sigt. Driften skal i balance, fastslår SønderjyskE’s formand, Ole Daugbjerg, over for Ekstra Bladet.

Jagter frisk kapital
Derved er SønderjyskE i samme situation som AaB, der heller ikke har likviditet i kassen til at få driften til at køre uden en hjælpende hånd fra banken.

SønderjyskE er gået på jagt efter frisk kapital. Målet er 30 mio. kr. over en treårig periode, så underskuddet i år på de forventede 10 mio. kr. resulterer i et stort nul.

– Hvis vi skal bevare vores troværdighed, skal der 30 mio. kr. i kassen. Vi er i gang med projektet og er optimistiske, selv om finanskrisen har været hård ved os, fastslår Ole Daugbjerg.

Når det handler om Superliga-mandskabet skal sportschef Jacob ’Gaxe’ Gregersen ikke forvente, at den smalle trup bliver suppleret, når transfervinduet åbner i januar.

Han har mistet Ken Ilsø, og til årsskiftet skifter Anders Egholm transferfrit til Randers. Så det er op ad bakke for sønderjyderne, der dog kan glæde sig over et hul på ti point til nedrykning.

– Det er en udfordrende situation, vi befinder os i. Vi har kun 17 spillere og to målmænd i førsteholdstruppen. Jeg kunne godt bruge tre nye, men kender betingelserne og ved, at det bliver vanskeligt at overbevise bestyrelsen om forstærkninger til januar, siger Jacob Gregersen.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere